XS
SM
MD
LG
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
Pobeda u pravom trenutku
25.04.2012 Vinko Janković

Nakon dva poraza u poslednje dve utakmice pred svojim navijačima, fudbaleri Somborskog Radničkog, uspeli su da prekinu niz i da savladaju solidnu ekipu Kolubare iz Lazarevca minimalnim rezultatom 1: 0. Gol zlata vredan postigao je Nebojša Mezei u 49 minutu nakon odlične akcije Aleksandra Avrića po desnoj strani , ubacivanja lopte u peterac, i nesebičnog proigravanja centarfora Filipa Vujića prema Mezeiu koji je pogodio nezaštićenu mrežu gostiju.

Inače, domaći tim je ofanzivno i započeo ovaj, za njih presudan meč, i već u sedmom minutu kapiten Saša Tomanović je bio u idealnoj šansi da ubačenu loptu od Paunovića pretvori u pogodak, međutim golman Kolubare, Lukić je smelom intervencijom u noge kapitena domaćih, sprečio siguran pogodak. Tomanović je preleteo preko čuvara mreže gostiju, a veći deo publike i igrača domaćih okarakterisali su to kao faul za najstrožiju kaznu. Međutim, sudija Bojan Nikolić iz Kragujevca bio je drugog mišljenja i ostaje otvoreno dali je pogrešio?U 15 minutu posle prodora Avrića, Paunović puca pored gola, a dva minuta kasnije na ubačaj Mezeia Vujić glavom šalje loptu pored gola Lukića.

Karakteristika igre tokom prvog poluvremena je da se dugim loptama i igrom glavama igra prebacivala sa jedne na drugu stranu terena. Deset minuta pred odlazak na odmor bek Veselinović u trku ubacuje u peterac upotrebljivu loptu ali nikoga od domaćih da to završi na najlepši mogući način. Najzreliju šansu iz prvog perioda imao je centarfor Vujić kada je dobro ubačenu loptu, od svog kapitena Tomanovića, uspeo da brzopleto prihvati i u želji da lobuje golmana , pogađa prečku. Nastavak susreta protekao je u ofanzivi domaćih i obeležen je golom Mezeia. I gosti su imali nekoliko pokušaja da dođu do gola domaćih ali je u dva navrata u svom prostoru suvereno vladao Srđan Žakula štiteći svoju mrežu.

76. minut u kojem je jedan predviđeni ofsajd izazvao salvu zvižduka upućenih na račun pomoćnog sudije do zapadne tribine, Ivana Vujčića iz Požarevca, jer je prekinuo jednu akciju domaćih kada je Miok utrčao iz drugog plana za jednom loptom i stuštio se sam prema golu Lazarevčana. Šansu da overi pobedu drugim golom svoje ekipe imao je rezervni igrač Stančetić u 82 minutu ali mu je u šut, smelom intervencijom ušao golman Kolubare Lukić i sprečio najgore. Sebičnost Mioka u šesnaestercu gostiju išla je na ruke Lazarevčana jer je zadnja šansa propalau tri minute pre kraja. Uz odlične čuvare mreža, Žakule i Lukića , bolji od ostalih su bili Zelić i Mezei kod domaćih i Gavrilović kod gostiju.

Sombor, 25. april 2012. godine. Gradski stadion . Gledalaca 300. Sudia Bojan Nikolić (Kragujevac) Pomoćnici: Ranković (Smederevo)i Vujčić (Požarevac) Delegat NikolićNenad (Lovćenac) Žuti kartoni : Banić, Žakula i Topčagić (Radnički) i Obradović , Janković, Radovanović i Mladenović (Kolubara)
Radnički Žakula, Topčagić (Miok), Veselinović, Ušumović, Banić, Tomanović, Zelić, Avrić, Vujić (Stančetić), Paunović (Ako) i Mezei.
Kolubara Lukić, JankovićRadojičić (Radovanović), Brkić, Gentić, Gavrilović, Marinković (Sinđić)Obradović, Vujošević (Mladenović), Brajović i Stevanović,

 

 

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Radnički (S) Kolubara
Međusobne utakmice
2011-2012
25.04
16:30
Radnički (S)
Kolubara
1
0
05.10
15:30
Kolubara
Radnički (S)
2
0

2010-2011
08.06
17:00
Kolubara
Radnički (S)
2
1
30.10
14:00
Radnički (S)
Kolubara
1
0

2009-2010
01.05
16:00
Radnički (S)
Kolubara
2
0
11.10
Kolubara
Radnički (S)
2
1

Uporedni rezultati

Radnički (S)
 
Kolubara
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
3 (3) Broj pobeda 3 (3)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
3 (0) Broj poraza 3 (0)
6 (4) Dati poeni 6 (6)
6 (0) Primljeni poeni 6 (2)
0 (+4) gol razlika na utakmicama 0 (+4)
50% (100%) Uspešnost 50% (100%)
Nema rezultata