XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
X
2
4
0
0
Utakmica tipovana 4 puta

Winter sport
Nova Pazova
Novi Sad
Smederevo
Ekonomac
Palež
Ivanjica
Kalča
Konjarnik
Novi Pazar
Izveštaj utakmice
Istorijski uspeh obrenovačkog KMF Palež

Proslava plasmana u Prvu ligu - foto: B.Bezarević

Veličanstveni ambijent uveličao je istorijski uspeh KMF Palež iz Obrenovca. Plasman u Prvu ligu Srbije ispratilo je preko 1.200 gledalaca, naoružanih bakljama, sirenama, bubnjevima, trakama i drugim navijačkim pomagalima. Navijačke pesme orile su se Halom sportova tokom celog susreta plej-ofa sa niškim KMF Winter sportom (2:0). Atmosfera je više podsećala na čuvene večite košarkaške derbije Zvezde i Partizana. Na svakoj utakmici u Drugoj ligi nije izostala podrška brojnih pristalica, i upravo su oni bili “šesti igrač” i pokretači svojih ljubimaca da beleže tako sjajne rezultate. Interesovanje nije manjkalo uprkos ubedljivoj pobedi u prvom susretu u Nišu (3:0). U Čairu su imali podršku preko stotinu vernih navijača, koji su priredili nezaboravnu bakljadu na putu ka Nišu, ispred spomenika Knezu Lazaru u Ćupriji.

 

Golovima kapitena Srđana Grujičića i Srđana Stojkovića overili su vizu za elitu, nisu dozvolili rivalu da postigne bar počasni pogodak. Pokušale su Nišlije sa viškom igrača u polju, bez golmana, ali granitna i pokretljiva odbrana domaćina nije dozvolila da ugroze gol Marka Roksića.

Palež je osnovan pre pet godina i za to vreme prošao je put od Treće, Druge lige do elite. Po dve sezone proveli su u dva pomenuta ranga, prvi cilj je bila konsolidacija ekipe da bi već naredne uspešno jurišali na tron. Predsednik Bane Bezarević i Stefan Radojičić, kao osnivači i ljudi koji uspešno vode klub ni sami nisu očekivali tako brzi prodor u sam vrh srpskog futsala.

Istorijski plasman u elitu - foto: B.Bezarević

- Nakon pet godina od osnivanja prošli smo tri ranga i ostvarili veliki uspeh koji nismo očekivalo da će tako brzo doći. Verovali smo u momke, njihov dokazani kvalitet, privrženost klubu, i uz neverovatnu podršku naših mladih navijača sve je bilo lakše. Srećan sam da smo uspešno prezentovali obrenovački sport, ovim uspehom nećemo se zadovoljiti i sa par pojačanja nadam se da možemo biti u gornjem delu tabele - poručio je predsednik Bezarević.

Živa fudbalska legenda, kako malog tako i velikog obrenovačkog fudbala, vremešni Željko Grujičić, oznojen, ozaren i presrećan, izjavio je posle istorijske utakmice:

- Posle prve utakmice i ubedljive pobede u Nišu bili smo u obavezi da da pobedu potvrdimo pred našim vernim navijačima. Oni su bili naš “šesti igrač” i pokazali su koliko vole svoj klub. Nije bilo lako pobediti i 80 minuta ne primiti gol od ekipe koja je poslednjih 7-8 godina bila stabilan prvoligaš. Ne sumnjam da će grad prepoznati naš uspeh i pomoći, jer ovo je posle OK TENT, najveći uspeh obrenovačkog sporta - u jednom dahu rekao je stariji od braće Grujičić.

Futsal Futsal Prva Futsal liga - Play Out Palež Winter sport
Međusobne utakmice
2023-2024
18.11
20:00
Palež
Winter sport
0
9
02.09
20:00
Winter sport
Palež
2
0

2021-2022
08.05
20:00
Palež
Winter sport
2
0
29.04
20:30
Winter sport
Palež
0
3

Uporedni rezultati

Palež
 
Winter sport
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (1) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 2 (1)
5 (2) Dati poeni 11 (2)
11 (9) Primljeni poeni 5 (3)
-6 (-7) gol razlika na utakmicama +6 (-1)
50% (50%) Uspešnost 50% (50%)
GogiMix1 i još 3 korisnika su tipovali utakmicu
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača