XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
41%
23%
36%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


7
Mlada krila
36
8
Miločajac
35
9
Jedinstvo (G)
34
2
Zvezda
48
3
Lazac
44
4
Mineral 2015
41
Zvezda
Mladost 1925
Borac (V)
Braća Vuković
Borac (A)
Mineral 2015
Jedinstvo (D)
Progorelica
Sloga Obrva
Mladost 1981
Izveštaj utakmice
Evrogol Danilovića za trijumf desetkovanog Miločajca

Očekivalo se da će se Miločajac suprotstaviti Lascu kompletniji nego što je bio prošle nedelje u Čukojevcu, ali dogodilo se upravo suprotno. Istina, Danilović i Šarac su se vratili u tim, ali se ispostavilo da su svi prvotimci koji su "požuteli" protiv Zvezde (M.Grujičić, Spasojević i Čubrić), tom prilikom zaradili četvrti žuti karton, tako da danas nisu imali pravo nastupa. Zbog suspenzije, još danas je odmarao i pouzdani Marinković, a zbog povreda ili drugih razloga nije bilo ni vratara Gajića, Savića, Glišovića, Mikovića, Glavonjića, N. Jovanovića i Miloševića.

 

U takvim okolnostima morao je domaći strateg mnogo da kombinuje, ali je uspeo je da postavi tim i igru, koja je sprečila ekipu Lasca da u Miločaju upiše po mnogima "planirane" bodove. Nije mu bilo lako, jer ovoliko odsutvo standardnih igrača ne bi nadomestili ni mnogo jači klubovi od našeg. Uspeli su domaći igrači da odigraju i iznad maksimuma i na kraju zasluženo slave pobedu na radost svojih simpatizera. Meč je rešio oporavljeni Danilović, koji je nakon ulaska u šesnaesterac gostiju, raspalio po lopti i pogodio 90° u levom uglu vratara gostiju, pri čemu je lopta dodirnula prečku. Falio je ovaj školovani fudbaler u prethodnih par mečeva našem timu, pa se nadamo da će do kraja prvenstva, a i na jesen biti uvek prisutan u postavi.

Imao je Miločajac još prilika u prvom delu, poput one u 20. minutu, kada je Nedeljković odlično centrirao i na drugoj stativi pronašao usamljenog Danilovića, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom završila tik pored stative. Beležimo i sjajan potez mladog Božića, koji prima loptu kod delegatske kućice, i u prijemu se nakon okreta oslobađa čuvara, potom je u solo - prodoru nanizao 3 igrača gostiju, ušao u kazneni prostor, ali je njegov šut završio iznad prečke gola Lasca. Mogao je i Petrović u 43. minutu da duplira našu prednost, kada se nakon sjajnog duplog pasa našao sam ispred protivničkog golmana, koga je i obišao, ali je pri tom i izgubio snagu i korak, pa nije uspeo da sprovede loptu u mrežu.

U nastavku igre Mijatović je na teren poslao iskusnog Milosavljevića i mladog Andrića, koji su sebe ugradili u ovu pobedu. Poletarac Andrić je dosta osvežio našu igru, borio se, uklizavao, a mogao je i da se upiše u strelce, kada je dobro ispratio jedan odbitak, ipak njegov udarac nije bio dovoljno jak, pa je vratar uspeo da izbaci loptu sa gol-linije. Prava šteta, ali 16-ogodišnji Andrić ima veliki potencijal i poteze koji su iznad ovog ranga, fali mu iskustva i čvrstine, ali verujemo da i u narednim mečevima treba da dobija šansu, a u perspektivi mora da postane jedan od nosilaca igre tima iz Miločaja. Bilo je još nekih dobrih situacija, posebno nakon prekida i ubacivanja iz auta, ali se rezultat više nije menjao. Veliki teret izneli su naši defanzivci, koji nisu dozvolili da Lazac ozbiljnije zapreti Đuroviću, koji uspešno menja povređenog Gajića. Sve u svemu, velika pobeda koju su izborili svi igrači na čelu sa stručnim štabom, koja klubu iz Miločaja omogućava da rasterećenije uđe u finiš prvenstva. Gosti su se predstavili kao čvrsta i kvalitetna ekipa, ali bez mirnoće u završnici, tako da danas nisu uspeli da ostvare svoj cilj i osvoje bodove u trci za plasman u viši rang. Miločajac se okreće narednom gostovanju u Stublu, iduće subote. 

Miločajac - Lazac 1:0

Postava FK Miločajac: Đurović - Nedeljković, Radovanović, Šljivić, A. Grujičić- Šarac, Sretović- Božić, Danilović, Lazarević(Milosavljević)-Petrović (Andrić), trener Mijatović, igrač utakmice: Nemanja Danilović.

Niže lige Niže lige Međuopštinska liga FSRO Miločajac Lazac
Međusobne utakmice
2021-2022
08.05
11:00
Miločajac
Lazac
5
0
10.10
15:30
Lazac
Miločajac
2
3

2020-2021
09.05
11:00
Miločajac
Lazac
1
0
18.10
15:00
Lazac
Miločajac
1
0

2019-2020
25.08
17:00
Lazac
Miločajac
1
1

Uporedni rezultati

Miločajac
 
Lazac
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
5 (2) Broj utakmica 5 (3)
3 (2) Broj pobeda 1 (1)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
1 (0) Broj poraza 3 (1)
10 (6) Dati poeni 4 (4)
4 (0) Primljeni poeni 10 (4)
+6 (+6) gol razlika na utakmicama -6 (0)
60% (100%) Uspešnost 20% (33%)
Nema rezultata