XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
74%
9%
17%
Tipovanja
1
X
2
6
1
1
Utakmica tipovana 8 puta

 
3
Vlasina
45
 
4
Radnički (S)
44
 
5
OFK Sinđelić
37
13
Pčinja
26
14
Mladost
26
 
15
Dunav
23
Jedinstvo (P)
Kablovi
Trstenik PPT
Pčinja
Timok 1919
SFS Borac
Budućnost (P)
OFK Topličanin
SFK Morava
Car Konstantin
Izveštaj utakmice
Radnički furiozan u drugom poluvrmenu

FK Radnički - startna postava pred utakmicu (foto: Nenad Nikolić)

Očekivala se teška utakmica na Bojači, Mladost je u prvom delu prvenstva ostala u sećanju kao vrlo nezgodan i disciplinovan protivnik. Uostalom slično se i desilo u prvom poluvremenu, kao u bokserskom meču oba protivnika su se ispitivala i tražila slabosti i greške. Beležimo nekoliko šansi na obe strane ali ne toliko kvalitetne da se zatresu mreže, ruku na srce Radnički je i u tom periodu igre imao izglednije prilike za gol - pogotovo u 43.min kada je publika već videla gol,ali je poslednjim atomom snage golman Mladosti Đorđe Ivanović skrenuo loptu ka stativi i golautu.

 

Drugo poluvreme kao da je izašla potpuno druga ekipa na teren, organizovanija, borbenija i sa idejom da pobedi u ovoj utakmici. Ulaskom Šćepanovića i povratnika iz Litvanije Maljkovića igra dobija na zrelosti. Vrlo brzo Stefan Stojanović dobija upotrebljive lopte i kao nemilosrdan egzekutor daje dva prelepa gola u 54 i 60.min i biva ispraćen aplauzom malobrojnih navijača kluba a pre svega članova uprave kluba koji jedino mogu da prate utakmice. 

Nakon toga beležimo evrogol i akciju iz udžbenika za višu školu koju realizuje maestralno kapiten Saša Stojanović u 68.min. Pomoćni trener Marko Resavac uvodi i poslednje adute na teren (Cvetković, Mirković, Dimić) koji daju svoj maksimum i presuđuju sada već indisponiranoj ekipi Mladosti. 

Tačku na ovu utakmicu stavlja ponovo strelac sa klupe Veljko Cvetković i u 88.min završava još jednu uspešnu rolu u klubu sa Bojače. 

Nema odmora za srpskoligaše jer je već u sredu zakazano još jedno kolo, u kome Radnički gostuje odličnoj ekipi Timočanina iz Knjaževca. 

Marko Resavac pomoćni trener o utakmici: "Prava prvenstvena utakmica danas na našoj Bojači, ekipa Mladosti je došla da se nadigrava sa jakim blokom i postavkom naročito u sredini terena, protivnik je dostojan velikog respekta. U svakom trenutku su znali kako i zbog čega stoje na terenu.

Skautirali smo protivnika na osnovu utakmice koje su igrali i snimaka koje smo gledali u prvom kolu i već na samom startu videli smo da su napravili par izmena u prvoj postavi i danas su bili dosta ofanzivniji i agresivni od onoga sto smo očekivali. Kod naše ekipe primetan je bio mali grč, velika su očekivanja i još uvek izlazimo iz teškog pripremnog perioda, na sve to nismo iskoristili 2 izgledne prilike da na pauzu odemo mirniji.

Kapiten Saša Nikodijević se upisao u strelce uz evrogol - foto: Nenad Nikolić

U poluvremenu u svlacionici smo se dobro dogovorili i "pogledali u oči", sto se kaže, i sve što sam im rekao to su preneli na drugo poluvreme, rezultat je potvrda našeg odnosa prema igri, zalaganju na treninzima i plod cele ekipe!
Lepo je videti 4:0 na semaforu ali nije bilo lako, još jedna potvrda da svaki bod na proleće se osvaja uz mnogo, mnogo znoja i zalaganja.

Čestitao bih ekipi Mladosti, danas nisu imali jedan oštar start sve je bilo u granicama fer plej igre i želim im puno sportske srece u nastavku prvenstva, mojoj ekipi bih još jednom čestitao, postavili smo pravilo u svlačionici da idemo utakmicu za utakmicom, da je svaka prva sledeća najbitnija, i tako se usresredjujemo na prvu sledeću u Knjaževcu gde idemo da osvojimo bodove, da se nadmećemo, da od prvog minuta mi igramo i mi se pitamo na terenu za sve. To pokušavamo da našim momcima nametnnemo i usadimo u glavu.

Ovu pobedu bih ispred ekipe u ime svih posvetio našem šefu Nenadu Trailoviću koji zbog Covid virusa nije sa nama, čekamo ga i želimo mu brz oporavak. Uradićemo sve da dok se ne vrati, i vratimo njegov i naš Radnicki tamo gde mu je mesto ili bar ga približimo čelu tabele!

Od igrača ne bih izdvojio nikog posebnog, drugo poluvreme je nešto sto želimo uvek i kako želimo da izgledamo, ekipa je cela disala kao jedan. Posebno mi je drago zbog Stojanovića, jer centafor njegovih godina i iskustva i kalibra se hrani golovima i svima je lakše kada pogađa."

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Radnički (S) Mladost
Međusobne utakmice
2020-2021
14.03
11:00
Radnički (S)
Mladost
4
0
23.08
17:00
Mladost
Radnički (S)
1
1

Uporedni rezultati

Radnički (S)
 
Mladost
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
5 (4) Dati poeni 1 (1)
1 (0) Primljeni poeni 5 (1)
+4 (+4) gol razlika na utakmicama -4 (0)
50% (100%) Uspešnost 0% (0%)
blackjoker i još 7 korisnika su tipovali utakmicu
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača