XS
SM
MD
LG

3 : 0
1
X
2
0
0
0

Izveštaj utakmice

Utakmica u Varvarinu prekinuta u 86. minutu, gledalac napao fudbalera pirotskog Radničkog!

09.09.2018 plusonline.rs 3135

Utakmica u Varvarinu prekinuta je u 86. minutu!!! Prema informaciji koju nam je rekao kolega Petar Jovanović, dopisnik Žurnala, u službene prostorije na Stadionu došli su pripadnici Policije. Službena lica delegat Slavica Marjanović i glavni sudija dali su izjave. Delegat je navodno rekla Policiji  da je došlo do prekida utakmice, a glavni sudija da nije svirao kraj. Prema nezvaničnim informacijama u Protokolu je navedeno da je došlo DO PREKIDA UTAKMICE ZBOG NAPUŠTANJA TERENA FUDBALERA RADNIČKOG!

Šta se zapravo desilo?

–  Kod rezultata 2:0 za domaćina, u 86. minutu posle starta Vlajkovića, u teren je utrčao gledalac i udario beka Radničkog. Nastala je gužva, bilo je koškanja. Zbog nastale situacije Denis Ristov je svoje igrače sklonio na klupu za rezervne igrače. Prekid je trajao više od deset minut, gostujući fudbaleri su procenili da im je bezbednost ugrožena i pokušali da napuste teren. Nešto kasnije teren su napustili fudbaleri domaćeg tima i službena lica.

Epilog, ako je uopšte verodostojan, za sada, ne ide na ruku pirotskom timu. Detalja za analizu ima. Nedozvoljen ulazak u teren gledaoca, napad na fudbalera Radničkog, prekid meča …itd. Već smo pomenuli. Medjutim "istinu" pišu zvanična lica. Bilo i biće tako!!

Službena lica su dala svoje iskaze. Postoje i dopunski izveštaji koji će uslediti. Komesar za takmičenje, disciplinski sudija, čovek zadužen za sudjenje Dušan Mrakić, dakle , svi oni će razmatrati dogadjaje u Varvarinu. Ovaj dogadjaj trebalo bi da zainteresuje i Novicu Tončeva predsednika FS RIS.

Nismo bili na Stadionu i incident ne možemo da komentarišemo. Radnički je imao službenog predstavnika, bio je tamo i predsednik Kluba, postoje i video materijali koje ćemo objaviti i koji bi trebalo da odgovore na neke dileme.

Što se fudbalskog dela tiče samo nekoliko detalja! Naravno, najvažnijih!

Naš  kolega nam je opisao da je prvi gol postignut u 11 minutu. Luka je centrirao, bila je gužva pred golom Stamenkovića koji je loptu boksovao u zemlju, Radovanović je iskoristio trenutak i iz blizine zatresao mrežu. Tokom prvog poluvremena nije bilo prilika sa obe strane.

Posle izmena, Radnički je u nastavku bio bolji tim, Milošević je imao dobru priliku. Terenska inicijativa bila je na strani Piroćanaca. Posle dobre kombinacije u 81. minutu, kada se očekivalo izjednačenje, Milanović je postigao drugi gol!

Nedavno na redovnoj Konferenciji klubova Srpske lige Istok upravo je akcentirano ponašanje fudbaera, službenih lica i gledalaca  na utakmicama. Meč u Varvarinu biće prvi pravi ispit pred kojim su ljudi koji su najavljivali da neće tolerisati incidente i napade na fudbal, kako su više puta naglašavali.

Da sačekamo, videćemo  odluke. Dokumenata ima!

Srpska liga Istok: Temnić 1924 – Radnički  2:0  (0:0) (prekid u 86.minutu)

Radnički:  Stamenković, Vlajković , B.Mančić, Marković,  Radičević ( (Milošević), Tolić, N.Mančić, Dojkić, Milinković, (Jovanović), Risov, Vučetić ( Spasić).

Strelci: Radovanović u 11. i  Milanović u  81. minutu.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Temnić 1924 Radnički (P)
Nenad Milosevic i još 10 korisnika su tipovali utakmicu
missM i još 3 korisnika su tipovali utakmicu
Nikola313 i još 1 korisnika su tipovali utakmicu
Nikola313 i još 1 korisnika su tipovali utakmicu
Nikola313 i još 4 korisnika su tipovali utakmicu
Nikola313 i još 3 korisnika su tipovali utakmicu
lazo991 i još 2 korisnika su tipovali utakmicu