XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
60%
26%
14%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


5
Mladost
32
 
6
Radnički (N)
28
 
7
Spartak ŽK
26
 
14
Novi Pazar
12
 
15
OFK Bačka
11
 
16
Borac
8
Rad
Spartak ŽK
Čukarički
Javor Matis
Vojvodina
Voždovac
Mladost
Metalac
Crvena zvezda
Napredak
Izveštaj utakmice
Šta to beše pobeda?

Ni u petom uzastopnom meču fudbaleri Radničkog nisu uspeli da pobede i sada je problem sa samopouzdanjem već evidentan. U meču koji je obilovao i golovima i uzbuđenjima, Nišlije su prelako primale golove, pa, iako su načinile veliki napor da dođu do preokreta, do njega nisu stigle. Borac zasluženo nosi bod sa Čaira, a Čačani mogu da žale i za pobedom, jer su u 93. minutu propustili kolosalnu priliku da potpuno šokiraju domaćina.

Radnički je od starta pritisnuo goste, Pavkov je u prvih desetak minuta dva puta mogao bolje da reaguje u šesnaestercu, a onda je i Borac, preko Tijaga u 15. minutu, imao situaciju iz koje je mogao da ostvari benefit. U 20. minutu, posle „slobodnjaka“ Stojanovića sa roglja šesnaesterca, Delić umalo nije postigao autogol u želji da spreči Pavkova da stigne do lopte.

Pola minuta kasnije, hladan tuš na ionako hladnom i opustelom Čairu. Uroš Delić je primio loptu na 40 metara od gola Radničkog i „sve kao da neće“ protrčao pored nedovoljno budnih i agresivnih domaćih igrača, ušao u šesnaesterac i plasirao loptu u mrežu. Na isteku 21. minuta Borac je poveo 1:0.

Nišlije su tada napale iz svih oružja, ali bez dovoljno municije. No, u 33. minutu umalo izjednačenje. Arsić je centrirao sa desnog boka, Pavkov glavom spustio loptu do Ace Jovanovića, kapiten je šutirao iz okreta sa peterca, ali ga je Tanasin izblokirao i izbacio loptu u korner.

I onda-ponovo kazna. Tijago Galvao je poslao upotrebljivu loptu u šesnaestercac, Stanković je mogao da je preseče, ali mu je ona prošla ispod noge, prihvatio je Stefan Mihajlović i plasirao je u bliži ugao-0:2 je bilo u 36. minutu.

No, Radnički je reagovao munjevito i na najbolji mogući način. Za samo 60 sekundi postigao je dva gola. Najpre je Arsić posle brze akcije rezantnim udarcem sa 18 metara smanjio na 1:2, a već u sledećoj akciji u istom, 38. minutu, Mrkić je sjajno proigrao Miloša Petrovića koji je utrčao u šesnaesterac, šutirao, lopta je na putu do mreže zakačila jednog igrača Borca i završila iza leđa golmana Aleksića za-2:2.

Nastavila se ofanziva Nišlija. U 42. minutu Stojanović je iz prekida sa svoje pozicije, 18 metara od gola, tridesetak santimetara bio neprecizan, a u zaustavnom vremenu, posle centaršuta Ace Jovanovića, Radivojević je šutirao glavom, Aleksić je jedva odbranio, a Pavkov je iz „mrtvog“ ugla pogodio samo spoljni deo mreže. Ipak, Nišlije su zadovoljne otišle na odmor, jer su, posle vrlo neugodnog deficita stigle nadomak preokreta. Na odmoru je bilo 2:2.

Drugo poluvreme počelo je totalnom ofanzivom Nišlija, koja je valorizovana vođstvom u 60. minutu. Prethodno je Mrkić izborio korner nakon što je „izlomio“ Tanasina u šesnaestercu, šutirao, a Aleksić odbranio i izbacio loptu u korner. Posle Arsićevog udarca sa ugla Pavkov je najviše skočio, Aca Jovanović je želeo da „pojača“ njetov šut, Aleksić je kratko odbio loptu, ona je stigla do Mrkića, koji je sproveo u mrežu za 3:2. Bio je to osmi gol najboljeg strelca Nišlija koji će ove zime, gotovo sigurno, otići u neki bogatiji evropski klub.

I kada se činilo da Nišlije imaju potpunu kontrolu nad utakmicom i da je samo pitanje da li će slaviti i ubedljiviju pobedu, Borac je izjednačio. Lazar Jovanović je prošao pored Stankovića i Ignjatovića, idealno uposlio Stefana Mihajlovića, a sin nekadašnjeg centarfora sarajevskog Željezničara i zagrebačkog Dinama Radmila Mihajlovića reagovao je u maniru svog oca i poslao loptu ispod prečke za 3:3 u 74. minutu.

Nervoza se posle toga uvukla u niški tim, sve je manje bilo tečnih i povezanih akcija, sve manje i vremena da se stigne do pobede. Šta više, Borac je duboko u zaustavnom vremenu imao „zicer“ šansu za pobedu, nakon što je sevnula kontra Čačana, Galvao odličnmo proigrao Stankovića, ovaj šutirao sa ivice šesnaesterca, a Bajić vrhovima prstiju izbacio loptu u korner, posle kojeg je sudija Anđelovski svirao kraj ove zanimljive utakmice u kojoj Radnički ponovo nije ostvario cilj, pa će im skorašnja pauza očigledno dobro doći da se konsoliduju...


Rastavac: Prolazimo kroz težak period...

Posle meča, prvi se mikrofona latio trener Borca Mladen Dodić:

-Utakmica atipična za naše prvenstvo u kojoj je publika najviše profitirala. Da li možemo da budemo zadovoljni bodom, i mi i Radnički, to je već drugo pitanje. Radnički jeste imao dominaciju, više prilika za gol, ali imali smo i mi svoje šanse. Mislim da smo kontrolisali igru u prvih pola sata, prelako ispustili vođstvo od 2:0, ali to je već stvar manjka samopouzdanja i dešavalo nam se i ranije. Radnički je izuzetno efikasna ekipa, između ostalog i zato je već dve godine u vrhu našeg fudbala, to je ekipa koja ima kontinuitet i znali smo da nas čeka vrlo teška utakmica. Moram da pohvalim igrače i jednog i drugog tima na svemu što su prikazali, mi smo na kraju mogli i do pobede, ali to verovatno ne bi bilo zasluženo, jer ni Radnički nije zaslužio da izgubi. Radničkom želim da i dalje bude među pet ekipa u našoj ligi, a što se nas tiče, verujem da će stvari krenuti na bolje i verujem da ćemo u poslednje dve utakmice sa Radnikom i Novim Pazarom izvući navjiše što možemo-rekao je Dodić.

Milan Rastavac se zahvalio kolegi na čestitkama i lepim željama i uzvratio istom merom, a onda je „detektovao“ probleme u igri svog tima:

-U poslednjim utakmicama teško funkcionišemo, odnosno teže nego što smo navikli. Postoje oscilacije koje su značajne i vidljive, a na sve to se nadovezao i loš teren na kojem danas nije mogla da se uspostavi bilo kakva pas igra. U takvim okolnostima mi smo definitivno morali da menjamo nešto na šta smo navikli i uspevali da izvodimo kroz igru, a u ovom, nekom novom načinu igre, nismo uspeli da se do kraja pokažemo. Sad, uspeli smo da damo tri gola, a opet, videlo se da je to što smo bili prinuđeni da menjamo u igri napravilo i dosta pukotina u našoj defanzivi. Prolazimo kroz težak period, verujem da ćemo se brzo iz njega izvući. Danas i u nekim prethodnim utakmicama uložili smo dosta napora, ali to je u poslednja dva meča bilo dovoljno samo za po bod. Zahvalio bih se i publici koja nas je bodrila čitavim tokom utakmice – rekao je šef sruke Radničkog na konferenciji za novinare posle utakmice sa Borcem.


SUPERLIGA SRBIJE: RADNIČKI-BORAC 3:3 (2:2)

Niš, 4. decembra. Stadion Čair. Gledalaca: 1000. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo). Strelci: 0:1 Delić 21. -0:2 Mihajlović 36. -1:2 Arsić 38. -2:2 Petrović 38. -3:2 Mrkić 60. -3:3 Mihajlović 74. Žuti kartoni: Petrović, Stanojević, Pavkov (Radnički), Delić, Jovanović, Marčić, Aleksić (Borac).

RADNIČKI: Bajić, Petrović, Bulatović, Stanković, Radivojević (od 46. Ignjatović), Stanojević, Arsić, Stojanović (od 64. Mitrović), Aleksandar Jovanović (od 77. Dušan Živković), Mrkić, Pavkov.

BORAC: Aleksić, Tanasin, Delić, Drašković, Obradović (od 84. Anđelković), Kostić, Krstić, Mihajlović, Tiago, Zoćević (od 31. Marčić), Jovanović (od 90+2. Stanković).

Fudbal Fudbal Superliga Srbije Radnički (N) Borac
Međusobne utakmice
2017-2018
24.02
15:00
Borac
Radnički
1
1
13.09
18:00
Radnički
Borac
1
0

2016-2017
04.12
13:00
Radnički (N)
Borac
3
3
10.08
20:00
Borac
Radnički (N)
0
0

2015-2016
03.05
18:00
Borac
Radnički
4
1
01.11
14:00
Radnički (N)
Borac
0
1
17.07
20:00
Borac
Radnički (N)
2
1

2014-2015
13.05
17:00
Radnički (N)
Borac
1
0
22.11
17:00
Borac
Radnički (N)
0
0

2007-2008

Uporedni rezultati

Radnički (N)
 
Borac
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
10 (5) Broj utakmica 10 (5)
3 (3) Broj pobeda 3 (2)
4 (1) Broj nerešenih 4 (3)
3 (1) Broj poraza 3 (0)
10 (7) Dati poeni 11 (7)
11 (4) Primljeni poeni 10 (3)
-1 (+3) gol razlika na utakmicama +1 (+4)
30% (60%) Uspešnost 30% (40%)
Nema rezultata
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača