XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Loznica - KFK Radnički 1:1

Lepo fudbalsko popodne u Loznici. Dve ekipe spremne za nadigravanje, dva iskusna trenera, dve navijačke grupe, solidno suđenje, sve to zajedno vraća veru u srpski fudbal. Rezultat je realan, ali bliži pobedi su bili gosti iz Kragujevca.
No, krenimo redom: Počelo je obostranim ispitivanjem snaga. U takvoj situaciji, bolje su se snašli iskusniji igrači iz Kragujevca, koji preko Tajdića i Ristića stvaraju u 6.minutu prvu šansu na utakmici. Uzvratio je Sekulić u 11.minutu. I onda dve lepe prilike za Radnički, koje nije iskoristio debitant iz Nigerije Oduro Kwakye. Prvo je u 20.minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, pored leve stative golmana Maksimovića, a zatim je u 23.minutu i savladao Maksimovića, ali je lopta pogodila stativu i odbila se u polje. Ta šansa, kao da je probudila domaćina, koji je u narednih deset minuta, prikazao izvanrednu igru, koju je krunisao golom Kikanovića u 34.minutu. Pre pogotka i Jovanović je imao šansu u 26.minutu, ali je tada siguran pogodak, paradom sprečio Bojan Vranić.
I to je u suštini bilo sve od igre domaćina. Posle datog pogotka, Loznica se povukla na svoju polovini i do kraja meča branila bunkerom. Radnički je napadao, stvarao poluprilike, a tek prvu stoprocentnu šansu je propustio Dejan Živković u 52.minutu. Šut je oprobao i mladi Stefan Petrović, ali siguran je bio kapiten gostiju Maksimović. I onda u 68.minutu najlepša akcija na utakmici. Započeo ju je Vukomanović na desnoj strani terena, pronašao u sredini Odura, koji je odličnim pasom izbacio Ristića po levoj strani. Ristić nije oklevao i centaršutom je pronašao na ivici šesnaesterca Miloša Rakića, koji je volejom doneo izjednačenje Radničkom.
Do kraja utakmice, prava jesenja kiša je ometala igrače, ali vredno pomena su lepa prilika centarfora Reljića za Loznicu i još bolja prilika Rakića na drugoj strani. Poslednji šut na utakmici, glavom je izveo Vukašin Ristić, ali je lopta preletela prečku danas solidnog golmana domaćih.

Stadion “Lagator”, Loznica
FK LOZNICA - KFK RADNIČKI KRAGUJEVAC 1 : 1 ( 1 : 0 )
Gledalaca: 1.200 Sudija: Minić Srđan iz Rače Pomoćnici: Janković Marijan i Vujčić Ivan
Loznica : Maksimović, Ikonić, Spasokovski (Milutinović), Veselinović, Dragićević, Stefanović, Jovanović, Kitanović, Reljić, Sekulić, Đelmić
KFK Radnički : Vranić, Božović ( od 46.min. Rakić ), Nikolić, Antonijević, Ostojić, Tajdić, Mijanović ( od 46.min. Živković), Petrović Stefan, Dragan Ristić ( od 74.min. Vukašin Ristić), Vukomanović, Oduro

Fudbal Fudbal Srpska liga "Zapad" Loznica Radnički (K)
Međusobne utakmice
2008-2009
18.04
Radnički (K)
Loznica
4
0
27.09
Loznica
Radnički (K)
1
1

2006-2007

2004-2005
02.04
Loznica
Radnički (KG)
0
1
28.08
Radnički (KG)
Loznica
3
0

Uporedni rezultati

Loznica
 
Radnički (K)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
1 (1) Broj pobeda 4 (3)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
4 (1) Broj poraza 1 (0)
6 (5) Dati poeni 12 (9)
12 (3) Primljeni poeni 6 (1)
-6 (+2) gol razlika na utakmicama +6 (+8)
16% (33%) Uspešnost 66% (100%)
Nema rezultata