XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Teško bez centra

02.12.2013 šumadinac

Košarkaši Radničkog, iako su bili blizu pobede u gostima, nisu uspeli da izdrže u dramatičnoj završnici, a posebno im je otežavajuća okolnost bila izostanak jednog od najboljih igrača u dosadašnjem delu prvenstva, centra Muftaua Jarua, koji je napustio klub. Kada su iz igre izašli Sava Lešić i Nikola, Jevtović, mali broj visokih igrača posebno je došao do izražaja.

Najbolji u ekipi Radničkog bio je plejmejker Marko marinović, sa 19 poena i 12 asistencija, a najbolji u protivničkom timu bio je, takođe plejmejker, Vasilije Micić.

(Foto:ABA League)

Dobra vest je što se na parket, posle povrede na pripremama reprezentacije, vratio krilni centar Stefan Birčević, koji je, naravno, još daleko od pune forme, ali može da ublaži nedostatak visokih igrača.

Manjak visokih igrača nam je otežao šanse u ovom meču. Isključenja Lešića i Jevtovića poremetili su nam igru, ali smo nekako isparirali do kraja, utakmica je rešena u poslednjim sekundama. Zonom smo dolazili do rešenja koja su nas držala u igri, imali smo i šut za pobedu, ali nije nas pratila sreća. To ne umanjuje pobedu Mega Vizure, na čemu im čestitam. Ovo je bio teži duel u odnosu na onaj koji nas očekuje sledećeg vikenda. Uprkos svim problemima u koje smo zapali, pokazali smo karakter i borili smo se svih 40 minuta. Ostaje žal za bodovima iz Smedereva, ali u domaćem ambijentu tražimo svoju sledeću šansu za izlazak iz opasne zone. Čekaju nas Krka, Zadar i MZT do kraja prvog dela sezone, a do kraja godine nam dolazi i Cibona. Čvrsto verujem da ovaj mesec možemo da iskoristimo za povratak u sredinu tabele. Moraćemo da stisnemo zube – ocenjuje Birčević.

U 11. kolu ABA lige Radnički će biti domaćin slovenačkoj Krki, u subotu, 7. decembra, sa početkom u 21 sat.

MEGA VIZURA – RADNIČKI 90:87 (28:20, 22:34, 25:19, 15:14)

SMEDEREVO – Dvorana: Hala sportova. Gledalaca: 700. Sudije: Javor, Lovšin (obojica iz Slovenije) i Jovović (Hrvatska).

MEGA VIZURA: Reljić 6, Dangubić 14, Avramović 5, Micić 20, Luković 3, Radović 8, Miljenović 8, Veljković, Jokić 15, Varda 11, Tijanić.

RADNIČKI: Sili 6, Janković 4, Lešić 16, Stevanović, Mlađan 8, Kalinić 7, Birčević 11, Dimić 10, Balmazović, Jevtović 6, Marinović 19.

 

Košarka Košarka Jadranska liga Mega Vizura Radnički
Nema rezultata