XS
SM
MD
LG

Šest u liniji

Ako pitate bilo koga iz Kraljevskih Kruna koliko im igrača broji juniorski tim, svako od njih će vam reći 32 i ako je za predstojeću sezonu registrovan 31 igrač. Taj 32. igrač je pokojni Luka Varevac, koji je tragično nastradao u saobraćanoj nesreći kada se nedavno, jednog jutra, uputio na trening svog tima. Mlade Krune će ovu seniorsku sezonu igrati sa Lukinim brojem 65 na kacigi i sa Lukom u srcu, zato i kažu da imaju 6 igrača u ofanzivnoj liniji i 32 u timu. Sezona tek što nije počela.

Treninzi mladih Kruna su tokom leta održavani svakodnevno. Na terenu se radilo 5 dana nedeljno, i uporedo isti broj dana u teretani, jedan dan je bio predviđen za kondicioni trening, a jedan za predavanje. Samo je nedelja bila dan odmora. Ovakav  tempo je po mišljenju glavnog trenera Viktora Todorovića bio neophodan za dobre rezultate u predstojećoj sezoni.  O proteklim pripremama trener Todorović kaže: - "U našem timu imamo jedan broj iskusnih juniora koji su već sada prekaljeni igrači američkog fudbala, ali isto tako imamo i dosta novih igrača koji nisu odigrali još ni jednu utakmicu. Iz tog razloga sam se odlučio da maksimalno iskoristimo letnji period, kako bi na što je moguće većem broju treninga novi momci mogli da što više nauče, a i svi zajedno da se što bolje upoznaju i uigraju. Svakodnevni tempo treninga jeste bio naporan, ali nam je pomogao i da se izvrši selekcija. Na početku priprema u jednom trenutku smo imali ekspanziju juniora, mnogo novih momaka je došlo koji su mislili da je ovo pravi sport za njih, na žalost mnogi od njih nisu izdržali trening program i odustali su. Pa je tako od preko 40 novih, ostalo samo njih 15, psiho-fizički najjačih mladića. Uveren sam da novih 15 momaka sa preostalim, iskusnim igračima, sada već sačinjavaju jedan dobar tim, čemu smo i težili."

Glavni trener Viktor Todorović takođe o očekivanjima u predstojećem takmičenju kaže: - "U novoj sezoni nas očekuju veliki izazovi. Igraćemo u grupi Jug sa Divljim Veprovima i Anđeoskim Ratnicima, koje su dve veoma dobre juniorske ekipe. Igra se dvokružni sistem, gde nas u grupi očekuju teške utakmice, ali i velika šansa da pokažemo koliko smo naporno trenirali. Verujem u to da se trud i dobar rad isplate, pa zato i verujem u svoj tim i da su naši dometi veliki."

Dugo se Krаljevčаni diče svojim juniorskim progrаmom. Dа je već počeo dа dаje rezultаte, pokаzаlа je prethodnа seniorskа sezonа, u kojoj su sа nekim novim momcimа uspeli dа protutnjаju divizijom „Jug" i plаsirаju se u elitnu grupu„Centаr". Prošle sezone bili su u "grupi smrti", pa nisu uspeli da se pored Wild Boarsa i Angel Warriorsa izbore za produžetak sezone i posle takmičenja po grupama. I ova sezona nosi iste izazove. Prva utakmica Kraljevčane očekuje u nedelju 18. septembra na Atletskom stadionu u 15 h, kada će Kraljevo Royal Crowns dočekati juniore Čačak Angel Warriors-a.

Glavni trener Čačak Angel Warriorsa pred susret sa Kraljevčanima kaže: "Mislim da je ovo derbi utakmica u svakom pogledu. Kao što mi u Čačku imamo kvalitetan trenerski kadar ( Saša Stojanović, Miloš Jevremović, Goran Duković, Gavrilo Maksimović, Aleksa Stanković), koji radi sa iskusnom juniorskom ekipom od kojih je čak 12 igralo seniorsku ligu, tako i Kraljevo ima iskusan stručni štab koji takođe ima dosta igrača sa iskustvom iz seniorske lige.  Sve u svemu, smatram da će biti tvrda utakmica, a pobediće ona ekipa koja bude pravila manje grešaka."

Pred prvu utakmicu glavni trener Kraljevčana Viktor Todorović takođe kaže: - "Anđeoski Ratnici su juniorski tim koji je pokazao koliko vredi prošle godine, kada su stigli do play off-a. Očigledno da kolege treneri u Čačku dobro rade sa mladima. Očekuje nas zanimljiv susret. Krune će u ovu utakmicu ući maksimalno skoncentrisane i fokusirane da nadigraju protivnika i daju sve od sebe na terenu."

Krune su ovog leta dobile veliku pomoć u sportskoj opremi iz Amerike, kao i veliku stručnu podršku sa novim sportskim direktorom Tod Kluom, ali sigurno je da jedna od najjačih strana kraljevačkih junior jeste odličan timski duh i veliko srce saigrača Luke Varevca.

Juniorski tim Kraljevo Royal Crowns:

Kvoterbekovi: Strahinja Stepović (1992), Uroš Ristić (1995).

Ofanzivna linija: Marko Vasović (1993), Filip Aćimović (1994), Aleksandar Rakić (1993), Dušan Radojević (1995), Veljko Rajević (1995), Dušan Petrović (1995), Luka Varevac (1993) .
Raningbekovi
: Nemanja Udovičić (1994), Nikola Kovačević (1995), Novak Marković (1995).
Hvatači
: Željko Terzić (1993), Lazar Miletić (1993), Aleksa Denović (1995), Nikola Vučetić (1995), Lukić Miloš (1995), Dimitrije Denović (1994), Lazar Milić (1995).
Defanzivna linija
: Savo Dragojlović (1995), Jovan Mitrović (1995), Mladen Milićević (1993), Luka Todorović (1995).
Lajnbekeri
: Ivan Beloica (1993), Nemanja Gajović (1993), Milivoje Aksentijević (1993), Nenad Viktorović (1995).
Defanzivni bekovi
: Igor Đoković (1993), Nikola Vučković (1994), Milan Bukara (1995), Srđan Borisavljević (1993), Nikola Rovčanin (1995).

Stručni štab - Glavni trener i trener raningbekova: Viktor Todorović. Ofanzivni koordinator i trener kovterbekova i hvatača: Goran Seničić. Defanzivni koordinator i trener defanzivnih bekova i lajnbekera: Ljubodrag Anđelković. Trener ofanzivne linije: Janko Popović. Trener defanzivne linije: Džoš Hepner. Trener za snagu i kondiciju: Dragan Radivojević.

Raspored utakmica Kraljevo Royal Crowns u JLS 2011:

1. kolo (18.septembar) - Kraljevo Royal Crowns - Čačak Angel Warriors.

2. kolo (24. septembar) - Kragujevac Wild Boars - Kraljevo Royal Crowns.

3. kolo (1. oktobar) - Kraljevo Royal Crowns - slobodni.

4. kolo (8. oktobar) - Čačak Angel Warriors - Kraljevo Royal Crowns.

5. kolo (16. oktobar) - Kraljevo Royal Crowns - Kragujevac Wild Boars.

6. kolo (22. oktobar) - Kraljevo Royal Crowns - slobodni.

Polufinale je na programu 5. novembra, dok je finale zakazano za 12. novembar.

O Juniorskoj ligi Srbije:

Za vikend 17/18. septembra počinje nova sezona Juniorske lige Srbije, koja se tradicionalno igra za „Trofej Veljka Makojevića". Klubovi su geografski podeljeni u dve grupe. Grupu Sever čine prošlogodišnji šampioni Pančevo Panthersi, Vukovi Beograd, Novi Sad Dukesi i kombinovani tim Požarevac/Mladenovac. Oni će do polufinala igrati po jednokružnom sistemu.

Grupu Jug čine tri kluba: prošlogodišnji vicešampioni Kragujevac Wild Boarsi, Kraljevo Royal Crownsi i Čačak Angel Warriorsi. U okviru južne grupe timovi će igrati po dvokružnom sistemu.

Sistem takmičenja je odredio da se po dva najbolja tima iz grupa plasiraju u polufinale, dok će pobednici tih mečeva igrati u finalu.