XS
SM
MD
LG

Da li je u Pirotu fudbal postala – tužna reč!

Ovih dana, posle "sumraka fudbala u Novom Pazaru" kako napisaše kolege na Portalu Telegraf, pokušali smo da video materijalima i našim utiscima i iskustvom, javnosti na najistinitiji način kažemo sve ono što je značajno,  a tiče se srpskog fudbala. U  toj  tužnoj priči i posebno mesto imali su detalji  sa  utakmice u Novom Pazaru. Odlučili smo se  na kraju za poslednji vapaj, zaotvoreno pismo predsedniku FSS Kokezi. Danas smo pismo poslali i na njegovu mejl adresu, a pismo su već objavili neki srpski portali sa hiljadama poseta ovog  teksta!

Foto: radnickipirot.rs

Čekao sam da se strasti koliko toliko smire, da se utučeni, umorni od svega, uvek korektni i vaspitani trener Goran lazarević, koliko toliko vrati "normalnijem načinu življenja" da odem na Stadion i razgovaramo sa njim. Trebalo je da to bude ujedno i najava utakmice sa Radničkim iz Kragujevca  u petak. Ali snage za  razgovor o bilo kakvom daljem fudbalu skoro i da nije bilo.

Bio je dogovor u pola četiri. Došao sam neki minut ranije i zatekao na "pirotskom ćilimu" na glavnom terenu, baš njega, Gorana Lazarevića. Pripremao je one tehničke stvari za trening. Sam "Laza" sa sobom na velikom terenu!

Čini mi se da nije sve završio, tačno u pola četiri započeli smo razgovor. Hteo sam da pričamo na terenu, ali smo se zbog vetra sakrili u zavetrinu.

Igrači su bili u svlačionici. Zamolio sam "Lazu" da odobri razgovor sa trojicom momaka koji su svako na svoj način bili u centru pažnje na utakmici u Pazaru. Kapiten Filip Tolić, koji je suznih očiju, uznemiren, doneo odluku da  pobegnu od svega i napuste teren i odu sa utakmice, Uroš Filipović nad kojim je napravljen prvi penal i "pirotski mister gol", Željko Dimitrov koji će ući u istoriju srpskog,  i pirotskog,  sigurno,  fudbala kao fudbaler nad kojim je napravljen penal, a potom sve to , kao da se nije desilo , sudija Borko Mijajlović iz sela Končarevo, kod Jagodine,   poništio i Željku pokazao žuti karton.

 Priča je bila spontana, mada se osećala gorčina.

"Laza"  je otišao u svlačionici, pomoćnici su bili spremni za rad, a ja sam još jednom, prošetao "pirotskim ćilimom" čekajući da se igrači pojave.

Eto ovo je  poslednji pirotski fudbalski raport o ovoj sumornoj utakmici u Noviom Pazaru.  Nema ni razloga a ni potrebe kazati više bilo šta. Kako reče jedan čovek iz Beograda danas, kazniće Mijajlovića, odležaće kaznu, a Radnički naredne sezone  neće  igrati Prvu ligu!

Neka se javno bar zna, prema našoj računici ovo je 18. bod koji je Radničkom ukraden u ovom prvenstvu. Šesta utakmica. Da vam ponovo pomenem sudije !!!?

"Beli" će iduće sezone ponovo u Srpsku ligu. A tamo, zna se kako sve može da bude. Pirotski klub je nečijom voljom, oteran iz  prve lige,  bez imalo stida i neprijatnosti.  

Niko da trepne, podigne glas ! Čak i ljudi u Klubu, siti svega i potreseni nisu se oglasili !  Znaju konačni epilog. Nije prvi put!

Da život zna često da bude surov, to smo znali, ponekada svako od nas i osetio, ali da je u fudbalu više surovosti i bezosećajnosti, to zaista nismo verovali!

Uverili smo se, bolno, da bolnije nije mogla. Kako neko reče, fudbal će postati zabranjena reč u Pirotu. Jer fudbalske igre skoro da više nema!  


Inđija : Bečej 1918
Trajal : TSC
Teleoptik : OFK Žarkovo
Sloboda : Metalac
Borac : Javor Matis
Radnički 1923 : Zlatibor
Novi Pazar : Sinđelić
Bežanija : Budućnost
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Inđija 7 6 1 0 19
2 Zlatibor 7 5 1 1 16
3 Sinđelić 7 4 3 0 15
4 Javor Matis 7 4 2 1 14
5 Bežanija 7 4 1 2 13
6 Radnički 1923 7 3 1 3 10
7 Budućnost 7 2 3 2 9
8 TSC 7 2 3 2 9
9 OFK Žarkovo 7 2 2 3 8
10 Metalac 7 1 5 1 8
11 Teleoptik 7 1 3 3 6
12 Bečej 1918 7 2 0 5 6
13 Borac 7 1 3 3 6
14 Trajal 7 1 2 4 5
15 Novi Pazar 7 0 4 3 4
16 Sloboda 7 0 2 5 2