XS
SM
MD
LG

Srpski klubovi ubedljivi na startu Balkan Super Lige

Srpski klubovi Partizan, Dorćol i Radnički Novi Beograd uspešno su startovali takmičenje u regionalnoj Balkan Super Ligi u ragbiju 13. Šampioni prve sezone regionalnog šampionata, ragbisti Partizana, imali su najteži posao jer su u Grupi B gostovali u Sofiji Lokomotivi i ondeli pobedu – 50:0.

Dorćol - Vitez

Nije bilo problema za crno-bele koji na početke nove sezone imaju težak raspored, pa im posle puta u Bugarsku sledi gostovanje u Moskvi narednog vikenda zbog prijateljske utakmice sa CSKA. Uprkos napornoj kiši i jakoj kiši koja je padal u Sofiji, aktuelni prvak je uspešno počeo odbranu titulu i najavio ponovo borbu za najviši plasman.

Dorćol - Vitez

Dileme nije bilo i na BASK Areni na Carevoj ćupriji gde je Dorćol bio više nego ubedljiv protiv Viteza iz Bosne i Hercegovine – 84:0. Čak 16 eseja postigli su domaći u utakmici koja se igrala po jako hladnom vremenu u okviru Grupe D.

Radnički Novi Beograd - Banja Luka Voriors

Na drugom kraju Beograda, Grupi A, Radnički Novi Beograd takođe je lako savladao debitanta u regionalnom šampionatu, ekupu Banja Luka Voriorsa (44:0). Borili su se gosti iz Republike Srpske odlično u prvom poluvremenu, međutim u nastavku je domaćin očekivano na na terenu Univerzitetskog sportskog centra BUSK.