XS
SM
MD
LG

Borbeni Borković uprkos problemima pružio maksimum u Ošerslebenu

Najbolji srpski automobilista 14. u kvalifikacijama na sedmom vikendu TCR Svetskog šampionata nakon što mu je po šesti put ove sezone pukla poluosovina. Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u nedelju učestvuje u trkama sedmog vikenda TCR Svetskog šampionata, koje se voze u nemačkom Ošerslebenu. Borković će na 13. i 14. trci startovati sa 14. pozicije, što je posledica još jednog u nizu pehova koji ga prate ove sezone.

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, na subotnjim kvalifikacijama s punim pravom se nadao boljem rezultatu. Međutim, iako je bio ravnopravan uprkos slabijem motoru u odnosu na rivale, Borković nije mogao bolje budući da mu je ponovo pukla poluosovina na automobilu.

"Nažalost, ponovo sam imao problem sa automobilom. Nadao sam se da ću ovde ostvariti bolji plasman u kvalifikacijama, ali spore staze poput ove jednostavno ne odgovaraju mom automobilu. Svejedno, očekujem da ću u nedelju na trci uspeti da se domognem novih bodova i popravim saldo pred pauzu u šampionatu. Optimista sam, verujem da ćemo iskoristiti vreme do sledeće trke na Tajlandu kako bismo unapredili automobil i ponovo ostvarivali zapažene rezultate. Hvala timu, navijačima i sponzorima koji su i ovde uz mene, verujem da ćemo imati razloga za zadovoljstvo", poručio je Borković nakon kvalifikacija.

Prva trka biće vožena u nedelju u 12.25, a druga u 14.30. RTS će prvu trku emitovati u snimku od 13.50, dok će drugu trku direktno prenositi.

Dušan Borković posle šest TCR vikenda ima 82 boda i zauzima šesto mesto u generalnom plasmanu.