XS
SM
MD
LG

Na prozivci i prvom treningu Radničkog kao u košnici

Posle jednomesečnog odmora, danas je novi (stari) prvoligaš sa „Čika Dače“ krenuo sa pripremama za novu sezonu. Odavno se nije desilo da se na prozivci pojavi čak 47 igrača, koji su na terenu sa veštačkom travom odradili svoj prvi trening.

Pored kompletnog sastava iz prethodne sezone, prozivci je prisustvovala i grupa od 14 igrača iz omladinskog pogona, koji su priključeni pripremama prvog tima, a pojavili su se i neki novi igrači sa željom da se pridruže Radničkom u prvoligaškom takmičenju. Među njima našao se i najbolji strelac Šumadije 1903 Nenad Đurđević.

Grupa od 14 mladih igrača priključena je pripremama prvog tima

Okupljene igrače je pozdravio šef stručnog štaba Slaviša Kovačević i ukazao na ozbiljnost zadataka koji stoje pred ekipom Radničkog u narednoj sezoni, poželevši im puno uspeha u radu. Tom prilikom predstavljeni su i novi direktor kluba Aleksandar Simović, koji je na ovoj funkciji zamenio Nemanju Dimitrijevića, kao i tim menadžer, poznati trener Slavko Džo Vojčić, koji je prihvatio da pomogne Radničkom u ostvarenju planova u nastupajućoj sezoni. Prvom okupljanju igrača Radničkog prisustvovao je i Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Igrače je pozdravio i zaželeo im uspeh u radu Slaviša Kovačević, šef stručnog štaba

Pokušaćemo da napravimo selekciju koja će biti dostojna da predstavlja Radnički u prvoligaškom takmičenju. To neće biti lako, ali od vas se uvek traži maksimum na terenu, jer je konkurencija u ovoj ligi velika –  rekao je Kovačević prilikom upoznavanja igrača sa obavezama koje ih očekuju u nastupajućem periodu.

U ime kluba igračima se obratio novi direktor Simović i poželeo im srećan početak priprema.

Nadam se da ste se dobro odmorili i da su novi momci koji su ovde svesni veličine kluba u koji su došli. Želim da vredno radite i da se nametnete šefu stručnog štaba. Zahvalan sam i Slavku Vojčiću koji se odazvao našem pozivu da dođe i bude deo ove priče – istakao je direktor Simović.

Tim menadžer je nova funkcija u Radničkom i ona je poverena proverenom treneru i nekadašnjem fudbaleru Borca iz Čačka Slavku Vojčiću.

Ovo je četvrti put kako dolazim u ovaj grad i Radnički. Moram reći da ovaj klub spada među meni najomiljenije. To je klub u kojem sam proveo divne trenutke kada smo se borili za prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja. Radnički je ranije uvek imao dobar tim i dosta gledalaca. Pratio sam njegov rad i video sam da je bio u krizi. Ovi ljudi koji su vodili klub i ekipu su napravili dobar uspeh plasmanom u Prvu ligu. Imam puno poverenje u stručni štab, a posebno Slavišu Kovačevića, koji je bio igrač i kapiten tima kada sam ja vodio Radnički. Znam da je on vredan i radan čovek i da će uz podršku uprave pripremiti ekipu koja će se, ako ne u ovoj, onda u narednoj sezoni, boriti za viši rang – optimista je bio Vojčić prilikom obraćanja igračima.

Novi direktor kluba Aleksandar Simović i tim menadžer Slavko Vojčić

Posle izlaska sa prvog sastanka u svlačionici, igrače je na terenu dočekala grupa navijača, koja ih  je toplo pozdravila pre prvog treninga.

Igrače je na terenu dočekala i pozdravila grupa navijača, popularnih „Crvenih đavola“

Igrači su se, kao i obično, zahvalili navijačima na podršci  i obećali im da će ispuniti njihova očekivanja.

Fudbaleri Radničkog aplazom su se zahvalili navijačima na lepom gestu i podršci

Stručni štab na čelu sa Slavišom Kovačevićem, pomoćnikom Momčilom Ristićem i trenerom golmana Dejanom Jelčićem, koji je uveo Radnički 1923 u Prvu ligu, dobio je podršku uprave kluba da i u narednoj sezoni vodi ekipu.

Na prvom pomoćnom terenu sa veštačkom travom održan je prvi trening igrača, koji su podeljeni u četiri grupe uglavnom radili na sticanju fizičke snage. Kako nam je rekao šef struke Kovačević, predviđeno je da se treninzi prve nedelje održavaju na „Čika Dači“, a ako se stvore uslovi ekipa bi otišla i na visinske pripreme na Kopaonik. Planiran je i veći broj pripremnih utakmica, kroz koje će stručni štab moći da izvrši selekciju igrača i stvori tim koji će dostojno reprezentovati grad u prvoligaškom takmičenju.

Treba reći da je povratak Radničkog 1923 u Prvu ligu Srbije postao magnet za mnoge igrače iz drugih klubova, ne samo iz Kragujevca, već i drugih gradova, što je pokazalo njihovo prisutvo na današnjem prvom treningu. Uprava kluba preduzima adekvatne mere na otklanjanju uzroka zbog kojih u protekloj sezoni tim sa „Čika Dače“ nije mogao da registruje nove igrače. Očekuje se da će i taj problem biti rešen i da će Radnički 1923 polovinom narednog meseca spreman i pojačan novim igračima dočekati takmičenje u Prvoj ligi Srbije.


23 .kolo Prva liga Srbije
Dinamo 0 : 1 TSC
Bežanija 2 : 0 Budućnost
Proleter 2 : 3 Metalac
Radnički (P) 2 : 0 ČSK Pivara
Temnić 1924 4 : 2 Jagodina
Sloboda 1 : 0 Sinđelić
Inđija 2 : 0 Novi Pazar
Teleoptik 2 : 2 Radnički 1923
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Dinamo 23 15 2 6 47
2 Proleter 23 14 4 5 46
3 Metalac 23 14 3 6 45
4 TSC 23 10 8 5 38
5 Sinđelić 23 10 6 7 36
6 Inđija 22 10 5 7 35
7 Budućnost 23 8 7 8 31
8 Radnički 1923 23 8 6 9 30
9 Novi Pazar 22 7 9 6 30
10 Teleoptik 23 7 8 8 29
11 Bežanija 23 7 8 8 29
12 Sloboda 23 8 4 11 28
13 Temnić 1924 23 6 7 10 25
14 ČSK Pivara 23 4 9 10 21
15 Radnički (P) 23 5 5 13 20
16 Jagodina 23 2 5 16 11