XS
SM
MD
LG

Eurosport će prvi put prenositi uživo svaki minut ovogodišnjeg Tur de Fransa

 

  • Eurosport osnažuje svoju poziciju kao dom biciklizma sa još više sati direktnih prenosa Tur de Fransa
  • Unapređeni ugovor obezbeđuje 1.350 dodatnih sati prenosa širom 54 evropska tržišta do 2019. godine

Eurosport je unapredio postojeći ugovor za naredna tri izdanja Tur de Fransa, pružajući na ovaj način fanovima priliku da po prvi put uživo prate svaki minut najprestižnije biciklističke trke na svetu.

 

Novi, unapređeni ugovor, koji je Eurosport postigao sa Evropskom radiodifuznom unijom i sportskom organizacijom Amaury, omogućiće gledaocima širom 54 evropske zemlje da dobiju više od 25 dodatnih sati direktnih prenosa Tur de Fransa za svaku od tri naredne godine. Ljubitelji biciklizma biće u prilici da prate i delove trke koji do sada nisu prikazivani na televiziji.

 

Piter Haton, direktor Eurosporta je rekao: „Ovo je odlična vest za sve ljubitelje biciklizma zato što će po prvi put biti u mogućnosti da prate svaki minut Tur de Fransa uživo na Eurosportu. Insistirali smo na izmeni prvobitnog dogovora zato što znamo da naši gledaoci žele da prate svaki deo najpoznatije biciklističke trke na svetu. Novi dogovor je dobra vest i za profesionalne biciklističke timove, bicikliste i sponzore koji će sada biti još dostupniji publici. Nadamo se da ćemo na ovaj način doprineti razvoju ovog sporta i povećanju broja fanova biciklizma.”

   

Haton je dodao: „Ova godina je već postala rekordna za Eurosport sa preko 200 dana direktnog prenosa biciklističkih trka i 2.300 sati biciklizma širom svih naših kanala, a sada smo u mogućnosti da fanovima pružimo i svaki momenat najlegendarnije biciklističke trke. Ako ste ljubitelji ovog sporta onda je Eurosport, dom biciklizma, pravo mesto za vas.”

 

Tokom 2017. godine, Eurosport će prenositi sva tri Grand Tura, veliki broj biciklističkih događaja širom sveta uključujući i svih pet „monumentalnih trka“. Eurosport nastavlja da sarađuje sa najvećim imenima biciklizma, koji će svojim stručnim analizama i komentarima upotpuniti prenose ovih događaja. Stručnjaci koji će analizirati biciklističke trke na Eurosportu su Greg LeMond (Greg LeMond), Huan Antonio Fleča (Juan Antonio Flecha) i Šon Keli (Sean Kelly).

 

Greg LeMond je izjavio: „Uzbuđen sam zbog miliona fanova širom Evrope koji će sada moći da prate svaki sekund najlegendarnije trke na Eurosportu. S obzirom na to da se ovakve trke mogu preokrenuti u svakom momentu, mogućnost praćenja svake etape uživo je velika stvar. Eurosport nastavlja da pomera granice načina na koji se prenose biciklistička takmičenja širom Evrope i ponosan sam što sam ponovo deo ovog tima.”

 

Tokom ovogodišnje trke Điro d’Italija Eurosport je kreirao i pokrenuo aplikaciju koja fanovima pruža novo iskustvo praćenja biciklističkih trka, a koja predstavlja interaktivnu mapu sa podacima o takmičarima. Eurosport.com, kao sportska destinacija broj jedan u Evropi, nastaviće da opširno prenosi najzanimljivije sportske događaje, a nedavna investicija kompanije Discovery Communications u Play Sports Group će omogućiti da sadržaj Eurosporta bude dostupan široj digitalnoj zajednici ljubitelja biciklizma.

 

 

O kanalu Eurosport

 

Eurosport je kanal u vlasništvu kompanije Discovery koji povezuje fanove i sportiste na najvećim sportskim događajima. Kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi, Eurosport će omogućiti vrhunsko iskustvo Igara velikom broju ljudi – povezujući fanove sa njihovim lokalnim herojima. Učvršćujući se kao dom biciklizma, gren slem tenisa i zimskih sportova, kanali Eurosport 1 i Eurosport 2, kao i Eurosportnews dosežu do 231 miliona kumulativnih pretplatnika širom 95 zemalja u Evropi, pacifičkoj Aziji, Africi i bliskom Istoku. Eurosport.com je najposećenija internet stranica koja se bavi sportskim vestima, sa 60 miliona posetilaca mesečno. Eurosport Player je sveobuhvatna propusnica za najveće događaje, dostupna uvek i svuda u 52 zemlje.

 

Eurosport Events je specijalizovan za organizaciju i promociju međunarodnih sportskih događaja. Više informacija je dostupno na corporate.eurosport.com