XS
SM
MD
LG

Građevinarke na testiranju za doktorsku disertaciju

Fudbalerke Rada najbolji su primer kako se sve može postići uz malo volje i truda! Svako promotivno, ediukativno ili humanitarno dešavanje  krase naše građevinarke. 

Pored bezbroj turnira na kojima su učestvovale u organizaciji, radile kao volonteri, napravile najbolji ajvar u gradu, danas su na Košutnjaku na fakultetu za sport i fizičko vaspitanje učestvovale u istraživanju za doktorsku disertaciju.

Testiranje se odnosilo na merenje telesne kompozicije(procenat mišića i masti), snazi rada mišića opružača i pregibača zgloba kolena na izokinetičkom dinamometru, kao i nevoljne kontraktilne karakteristike mišića metodom tenziomiografije.

"Sa zadovoljstvom se odazivamo pozivu koji za cilj ima poboljšanje i bolju analizu našeg trenutniog rada. Upravo je to bio i ovaj slučaj, gde će nam ovo testiranje pomoći da na najbolji način uočimo eventualne nedostatke po pitanju mišića nogu koji su složićemo se najvažniji u izboru sporta kоjim se bavimo. Sa nestrpljenjem očekujemo rezultate današnjeg testiranja koje je bilo i više nego uzbudljivo" izjavila je Sanja Savić desni bek građevinarki.