XS
SM
MD
LG

ARANĐELOVAČKI BICIKLISTI ĐORĐE ĐURIĆ I NIKOLA MATEJIĆ VOZILI MEĐUNARODNU TRKU TALENATA ZA BK “SOMBOR”

Početkom jula meseca održana je Četvrta međunarodna biciklistička trka „Talenata Beograda i Evrope” i ove godine okupila je preko 100 biciklista iz Srbije, države regiona i sa Starog kontinenta.

Trka je vožena u dve etape, prva na Ušću, a druga na Avali. Na startu prve etape koja je vožena na stazi Usće našlo se 74 vozaca iz 16 klubova iz regiona (Srbija 8 klubova, Moldavija 1, Bugarska 2 , Makedonija 1 , Grčka 3 i Hrvatska 1 ). 

U crno-narandžastim bojama somborskog kluba BK “Sombor” nastupili su  Aleksa Kozoderović ,Stefan Silađev , i aranđelovčani Đorđe Đurić i Nikola Matejić , te bugarin Cvetomir Bončev.

Biciklisti Sombora Kozoderović i Silađev, pojačani aranđelovčanima Đurićem i Matejićem u društvu Roberta Martona

Na cilju prve etape slavio je grčki vozač Emanuel Orfanudakis, dok je Đorđe Đurić  zauzeo drugo mesto u vremenu pobednika. U sprintu velike grupe Kozoderović je kroz cilj prošao kao deveti. 

Biciklistički talenti beograda i Evrope na pobedničkom postolju

Grk je već posle prvog dana i deonice koja se vozila na Ušću u dužini 57, 5 kilometara imao najbolje vreme 1:24,54 i obukao je žutu majicu.

Đorđe Đurić, koji je na ovoj trci nastupao za BK “Sombor” , mogao je da bude na najvišem stepeniku postolja jer je samo šest stotinki zaostatka imao za pobednikom.

Treći je kroz cilj prošao Bugarin Danijel Ivanov (BK Nesebar) vreme 1:25,57…

Drugog dana, na deonici od Beograda do Avale (54, 5 kilometara) vozač sa Krita Orfanudakis opravdao je epitet favorita i ponovo je dominirao. Na cilj je stigao u vremenu 1.30,01, drugi je bio vozač iz Moldavije Andrej Novicov (1:30,22), dok je Đorđe Đurić ovog puta bio „bronzani” 1:31,31

Bela majica vozaču do 15 godina pripala je Nerminu Ćatoviću iz kluba Trnava iz Novog Pazara (1:31,57)…

Kozoderović je zauzeo 14. mesto, Matejić 25. mesto, Bonchev 46. i Silađev 52. mesto.

Ekipno je BK “Sombor” osvojio je treće mesto među 15 ekipa učesnica ove trke.

Članovi BK Sombor pred start Međunarodne trke talenata Beograda i Evrope

Organizator trke je Biciklistički savez Beograda i Biciklistički savez Srbije, uz svesrdnu podršku Grada Beograda – sekretarijata za sport i omladinu i brojnih sponzora…

Deo teksta i fotografija: Biciklistički Savez Srbije i Biciklistički Klub Sombor