XS
SM
MD
LG

Mašinac zasluženo slavio

Svakoj seriji dođe kraj, pa su tako i fudbalerke novosadske Vojvodine, nakon sedam meseci, doživele poraz u jednoj takmičarskoj utakmici. Kuriozitet je, da je za „crveno-bele“ bila kobna ekipa niškog Mašinca, koja ih je savladala u oktobru prošle godine, a taj uspeh ponovila i juče i tako zatvorila Vošin period bez poraza.
Novosadski sastav bio je hendikepiran izostankom povređene, Adrijane Delić, kao i standardne štoperke Anastasije Nikolić, što se pokazalo kao nenadoknadiv gubitak za četu trenera Nemanje Savića. Oštrica napada Vojvodine bila je otupljena, bez brzine i dovoljno probojnosti, što je umnogome odredilo tok i krajnji rezultat utakmice. Kako nesreća nikad ne dolazi sama,već nakon 11 minuta igre, povredila se i Zlata Milanović, a ubrzo je sličnu sudbinu doživela i njena alternativa, Milana Golubović, pa je u drugom poluvremenu na mesto desnog beka, morala mlada Mirjana Penić, koja je po vokaciji napadač. Ovim konstatacijama ne želimo da umanjimo potpuno zaslužen trijumf domaće ekipe koja je pokazaala da je skup odlično pripremljenih, fizički dominantnih i tehnički potkovanih igračica.
Prvo poluvreme je proteklo u ravnopravnoj igri, sa po dve velike propuštene prilike na obe strane. Kapiten domaćih i najbolja igračica na terenu, Milica Stanković prva je izmamila uzdahe domaćih navijača, kada se veštim driblingom oslobodila jedne igračice Vojvodine, šutirala skosa sa leve strane, ali je Tanja Đapić, telom amortizovala njen udarac. Lopta se od golmanke Vojvodine odbila i pogodila prečku, pala ispred praznog gola, ali je jedna od fudbalerki u zelenom dresu, umesto u praznu mrežu, poslala „nebu pod oblake“.
Nešto kasnije, Novosađanke su imale kolosalnu priliku da dođu do vođstva. Dunja Trajković je primetila da štoperke Mašinca stoje daleko jedna od druge, uputila sjajan pas u „rupu“ i time otvorila čist put Saški Savanović ka golu domaćih. Savanovićeva je izašla sama pred čuvarku mreže Nišlijki i kada se očekivala lagana egzekucija, loše je šutirala i time pružila priliku Ani Marinković da sačuva svoju mrežu. U poslednjem minutu prvog dela, Ivana Trbojević je izvela slobodan udarac, iskosa sa desne strane, ubacila loptu na drugu stativu gde se odbrani Mašinca iskrala Danijela Kolarić, uputila sjajan udarac glavom, ali je lopta za nekoliko centimetara promašila svoj cilj.
Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo Mašincu. Vojvodina se orijentisala na odbranu svog gola i bila uspešna u toj nameri, sve do dvadesetak minuta pred kraj utakmice. Igračice domaće ekipe kidisale su prema golu Novosađanki, a ton igri davala je sjajna Milica Stanković uz asistenciju omalene Kristine Krstić.
Nekoliko puta je Stankovićeva pokušala udarcima sa distance da ugrozi gol Vojvodine, upošljavala svoje saigračice odličnim centaršutevima sa desne strane, ali mreža Voše je mirovala. U 60. minutu videli smo fantastičan potez u kome su učestvovale Viktorija Mišeljić i Tanja Đapić. Staru narodnu izreku da „krv nije voda“, potvrdila je ćerka nekadašnjeg asa niškog Radničkog. U stilu svog oca, uputila je pravu bombu sa 25 metara, a golmanka Vojvodine, fantastičnom paradom izbila loptu ispod sama prečke. Koji minut kasnije, Mišeljićeva je, nakon duela sa Sarom Savanović, nezgodno pala i doživela težu povredu levog ramena.
Fudbalerka  Mašinca se nakon lekarske intervencije nije vraćala u igru, a mlađa Savanovićeva je vrlo emotivno doživela ovu nezgodu i uz suze, ispratila svoju rivalku sa terena.
Konačno, u 68. minutu, mreža Vojvodine se zatresla. Grešku odbrane „crveno-belih“ prilikom predaje lopte, iskoristila je Milica Stanković, stuštila se po desnoj strani, uputila sjajan centaršut iz punog trka, na loptu je natrčala Milena Trnavac i zakucala je pod prečku.
Dva minuta pre kraja utakmice, viđen je najlepši potez na susretu u režiji fantastične Milice Stanković. Kapiten Mašinca je raspalila po lopti sa 30 metara i pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa. Gol koji bi sigurno osvojio nagradu za najlepši u prvenstvu.
Utakmica je protekla u fer i korektnoj igri, a sudijska trojka na čelu sa Marinom Višnjić, dobro je obavila svoj deo posla.
 

ŽFK MAŠINAC-ŽFK VOJVODINA 2 : 0 (0 : 0)

Stadion „Delijski vis“

Gledalaca :    150

Sudija :         Marina Višnjić (Kragujevac)

Strelci :         Trnavac (68. min) i Milica Stanković (88. min)

Žuti karton :  Sara Savanović i Đapić (Vojvodina)

Mašinac :       Marinković, Šarac (od 46. min Trnavac), Stevanović, Mima Stanković, Milivojević, Milica Stanković, Mišeljić (od 66. min Ćirić), Krstić, Kožović, Vasiljković, Vučković

Vojvodina :    Đapić, Milanović (od 11. min Golubović, od 46. min Penić), Kolarić, Vukčević, Mićunović, Malijar, Jonović, A. Savanović, Trbojević (od 56. min Sara Savanović), Trajković, Kovačević

 


Vojvodina 4 : 5 Crvena zvezda
Mašinac 0 : 0 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 8 4 0 28
2 Mašinac 12 6 4 2 22
3 Crvena zvezda 12 2 3 7 9
4 Vojvodina 12 0 5 7 5