XS
SM
MD
LG

Zvezda slavila uz kišu golova

Vojvodina i Crvena zvezda su zatvorile sezonu egzibicionom utakmicom u kojoj su Beograđanke bile bolje za jedan gol. Da su Novosađanke iskoristile još neku od brojnih prilika, rezultat je mogao da bude i obrnut, ali se takođe mora priznati da su igračice Crvene zvezde, potpuno zasluženo odnele sva tri boda iz Novog Sada.
Vojvodina je bila dominantna u prvih dvadesetak minuta, došla do dva gola prednosti, a onda jednostavno stala i dozvolila gošćama da izjednače. Nakon toga, Crvena zvezda je preokrenula rezultat, dva puta vodila, Novosađanke isto toliko puta stizale do egal rezultata, promašivale šanse i na kraju ih je stigla kazna.
Prvu priliku na utakmici imala je kapiten Voše, Aleksandra Savanović u 15. minutu. Reprezentativka Srbije je iskoristila loš pas dve odbrambene igračice Crvene zvezde, oduzela im loptu, ušla u kazneni prostor, ali nije na najbolji način iskontrolisala loptu, pa je prilika otišla u nepovrat.
Najzapaženija u redovima domaćih, Ivana Malijar, za samo tri minuta, dva puta je savladala Jovanu Ivanović. Prvi gol postignut je nakon što je Danijela Kolarić ubacila loptu iz auta u kazneni prostor, Ivana Trbojević je prebacila na suprotnu stranu, a Malijarova bila hitrija od golmana gošći i pogodila mrežu za 1 : 0.
Iste akterke učestvovale su i u akciji kod drugog gola. Trbojevićeva je lepo odložila loptu na ivicu šesnaesterca, a Malijarova odlično gađala i poslala loptu pod prečku. Gošće su uzvratile četiri minuta kasnije kada je iskusna Mirela Tenkov lepo ispratila centaršut sa desne strane i bez velikih problema smestila loptu u donji desni ugao. Finiš prvog poluvremena doneo je Beograđankama izjednačenje. Tečnu akciju, začinjenu sa nekoliko brzih izmena pasova, golom je završila talentovana Jovana Agbaba.
Drugo  poluvreme je počelo hladnim tušem za igračice trenera Nemanje Savića.
Prvo je Aleksandra Savanović imala stopostotnu priliku da dovede svoj tim u vođstvo, ali je njen šut u poslednjem trenutku izblokiran. U kontranapadu, načinjen je prekršaj, a slobodan udarac za gošće sa 25 metara izvela je Milica Mijatović.  Jovana Drezga nije uspela da iskontroliše loptu koja se odbila na par metara od gol linije. Nastala je gužva, lopta se kao u fliperu odbijala od noge do noge  i u jednom trenutku se činilo da je odbrana Vojvodine uspela da otkloni opasnost. Međutim, jedna od igračica Crvene zvezde, uspela je da centrira sa leve strane do usamljene Milice Mijatović, koja oštrim udarcem pogađa suprotni ugao. Vođstvo Beograđanki trajalo je osam minuta, a onda je Adrijana Delić u svom prepoznatljivom, nezadrživom trku, ostavila sve prepreke iza sebe i rutinski savladala Ivanovićevu. Nakon izjednačenja, Vojvodina je imala dve sjajne prilike da ponovo dođe do prednosti. Prvo je Adrijana Delić probila odbranu gošći sa desne strane, uputila idealan centaršut, a na drugoj stativi, pred potpuno praznim golom, našla se mlađana Ivana Trbojević, ali je loše zahvatila loptu glavom i uspela samo da izmami uzdahe navijača svog tima.  
Nešto kasnije, Dunja Vukčević je, posle ubačene lopte iz kornera, bila najviša u skoku, šutirala glavom, no na njenu žalost, preko gola.
Neumoljiva Mirela Tenkov je u 77. minutu ponovo dovela svoju ekipu u vođstvo, a samo tri minuta kasnije, Marija Jonović je na asistenciju Delićeve, još jednom poravnala rezultat. Kada se činilo da će se utakmica završiti miroljubivo, Mirela Tenkov je u poslednjem minutu iskoristila odličan pas u prazan prostor, munjevito utrčala u kazneni prostor i poslala loptu ispod čuvarke mreže Vojvodine u mrežu.
 

OPROŠTAJ OD SUDIJSKOG DRESA

Pre početka utakmice, uručivanjem skromnih poklona od strane ŽFK „Vojvodina“ i Sudijske organizacije Srbije, obeležen je oproštaj od aktivnog suđenja, Milice Kikanović iz Loznice. Uz čestitke na uspešnoj karijeri, darove su predali, predsednik ŽFK „Vojvodina“, gospodin Jovan Vukčević i Milicina koleginica, dr Marina Dragičević.

ZAHVALNOST KOMPANIJI MDD GROUP

ŽFK „Vojvodina“ je pokrenula sportsko-marketinšku akciju u kojoj će u svakoj  narednoj  takmičarskoj utakmici promovisati jednu kompaniju koja će zauzvrat pokriti kompletne troškove prvenstvenog ili kop meča.
Prva na listi je kompanija MDD Group, najveći uvoznik i distributer voća i povrća u Pokrajini. Uprava kluba koristi priliku da, ovim putem izrazi zahvalnost kompaniji MDD Group, koja je bila sponzor utakmice Vojvodina-Crvena zvezda.
 

Ivana Malijar i Ivana Trbojević Foto : Dunja Dragičević


Vojvodina 4 : 5 Crvena zvezda
Mašinac 0 : 0 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 8 4 0 28
2 Mašinac 12 6 4 2 22
3 Crvena zvezda 12 2 3 7 9
4 Vojvodina 12 0 5 7 5