XS
SM
MD
LG

Ragbi 13: Partizan i Dorćol 100%, prva pobeda šampiona

U derbiju trećeg kola Prve lige, Partizan je posle preokreta pobedio ekipu Radničkog u Novoj Pazovi 36:28. Dorćol je zabeležio drugu pobedu savladavši Tašmajdan Tigrove 42:10, dok je čast domaćinima sačuvala Crvena zvezda, koja je u drugom poluvremenu slomila otpor Radničkog iz Niša i trijumfovala sa 66:16.

Partizan se posle dosta uzbuđenja na Gradskom stadionu u Novoj Pazovi osamio na prvom mestu nanevši prvi poraz Radničkom. Sremci su imali vođstvo nakon prvih 40 minuta (12:10), a izjednačeno je bilo i do isteka časa igre. „Crno-beli“ su se za samo pet minuta igre u poslednjoj četvrtini odvojili, ali su domaći ponovo zapretili. Kapiten Novopazovčana Slaviša Zekić imao je priliku da donese novo izjednačenje, ali je prvi put u ovoj sezoni posle 13 uspešnih šuteva na gol bio neprecizan. Ulazak u finiš sa prednošću dao je krila Beograđanima koji su posle drugog eseja reprezentativca Nikole Srbljanina i trećeg preciznog šuta Branka Čarapića stigli do nedostižnih 36:28. Za Radnički het-trik je postigao Mile Podkoljnjak, dok se Pero Madžarević sa dva eseja upisao na strelce i u trećoj utakmici ove sezone. Pored Srbljanina, Vlado Kušić je za Partizan postigao dva eseja, a po jedan su zabeležili Boban Janković, Pavle Vojinović i Čarapić, koji je poneo epitet najefikasnijeg igrača ekipe, pošto je dodao i tri gola uz stoprocentan šut. Jedan gol postigao je kapiten „parnog valjka“ Džavid Jašari.

Drugu pobedu zabeležio je Dorćol, koji je od ovog kola uz lidera Partizan ostao jedini neporaženi tim, uz meč manje. Pod naletima dvanaestostrukog šampiona pali su Tašmajdan Tigrovi, koji su tek u drugom poluvremenu kada je pitanje pobednika bilo rešeno bili ravnopravan rival. U prvoj deonici seriju je otvorio Stevan Stevanović, a nastavili je Stefan Nedeljković, Dalibor Samardžić sa dva eseja i Dalibor Vukanović atraktivnim preletom u esej prostor preko odbrane „tigrova“. U nastavku Nedeljković je povećao svoj konto novim esejom, a domaćin je uzvratio preko Ivana Šušnjare, koji je bio najviši u skoku posle šuta u poslednjem napadu seta. Kraći prekid utakmice izazvala je povreda centra gostiju Alekse Radića, koji je nakon jednog duela i ukazane pomoći zbog, prema prvim procenama, potresa mozga morao da napusti igru. Nakon ovog momenta obe ekipe su na nekoliko minuta pokušavale da povežu redove, pa su naredni poeni viđeni tek na ulasku u finiš. Kapiten Dorćola Vukanović postigao je drugi esej i sedmi gol na utakmici, dok je jedan od najiskusnijih igrača Tašmajdana Nikša Unković po već oprobanom metodu posle šuta poentirao za domaćina. Ivan Šušnjara je golom prebacio svoju ekipu na dvocifreni učinak i postavio konačan rezultat 10:42.

Prvak Srbije Crvena zvezda osvojila je prve bodove u novoj sezoni pobedom nad Radničkim iz Niša. Nišlije su znatno popravile utisak iz prethodne nedelje s obzirom da su do samog finiša prvog poluvremena bili potpuno ravnopravan rival. Tek u poslednja dva minuta „crveno-beli“ su sa dva eseja stekli osetniju prednost i praktično prelomili utakmicu (20:10). U nastavku, šampion je igrao poletno i na momente atraktivno, pa je trijumfom 66:16 ostvario najubedljiviji rezultat u trećem kolu. Najefikasniji je bio kapiten Vojislav Dedić koji je postigao tri eseja i 6 golova. Raznovrsnost igre Zvezde ogleda se i u činjenici da se još devet igrača upisalo u strelce i to Denis Čengaj sa dva eseja, dok su po jedan zabeležili Zlatan Sadiković, Mladen Ranđić, Aleksandar Radovanović, Miodrag Tomić, Dragan Vasiljević, Nikola Đurić, Miloš Kostadinović i Petar Milanović, koji je dodao i jedan gol. U redovima gostiju iz Niša najefikasniji je bio Lazar Živković, koji je postigao po dva eseja i gola, dok je jedan esej delo Aleksandra Stojanovića.

Partizan trenutno vodi sa 6 bodova iz tri utakmice dok ga prate Dorćol i Radnički iz Nove Pazove sa po 4. Crvena zvezda ima 2 boda, dok su bez bodova Tašmajdan Tigrovi i Radnički iz Niša. Dorćol i Crvena zvezda imaju meč manje. Narednog vikenda prvi put se sastaju niški Radnički i Partizan, odnosno Crvena zvezda i Tašmajdan Tigrovi, dok Dorćol dočekuje ekipu Radničkog iz Nove Pazove u prvom od dva meča koji očekuje ove rivale u dve nedelje računajući i duel četvrtfinala Kupa Srbije.