XS
SM
MD
LG

Zvezdina kanonada u Novom Sadu

Hokejaši Crvene zvezde savladali su kao gosti ekipu Vojvodine rezultatom 19:1 (6:0, 6:0, 7:1), u meču Prvenstva Srbije igranom u subotu u ledenoj dvorani "SPENS".

U duelu novosadskih i beogradskih crveno-belih nije bilo ni malo rezultatske neizvesnosti, jer je Zvezda već u prvoj trećini došla do ogromne prednosti. Domaćin koji je igrao sa jedva dve i po postave dobro se držao samo do 14. minuta kada su Beograđani vodili rezultatom 2:0, da bi potom usledila serija pogodaka, koja je do kraja meča dovela do teškog debakla Vojvodine u njenoj povratničkoj sezoni u Prvenstvu Srbije. U meču u Novom Sadu u dresu Crvene zvezde debitovali su hrvatski reprezentativac Igor Jačmenjak i slovački internacionalac Matej Šugar, dok se u redove ekipe Nenada Milinkovića vratio i suspendovani Dominik Crnogorac i pokazao da mu je nedostajala igra, zabeleživši čak sedam poena.

Kanadski internacionalac je postigao četiri pogotka na meču i upisao tri asistencije. Odličan je bio i Nikola Kerezović koji je postigao "het-trik" i zabeležio dve asistencije. Po dva puta u strelce su se upisali Pavel PopravkaUroš Bjelogrlić (obojica po tri asistencije) i Robert Sabadoš, dok su po jedan pogodak postigli ruski internacionalac Dmitrij Markelov i mladi reprezentativac Srbije Luka Vukićević (po dve asistencije). Po jedan pogodak su postigli i Matej Šugar, Andrej Cvik i još jedan bronzani "orlić" iz Novog Sada Filip Pajević. Jedini gol za domači tim postigao je Srđan Ekmeščić na asistenciju Velimira Babića u završnici meča.


Vitez 1 : 13 NS Stars
Vojvodina 1 : 11 Partizan
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Crvena zvezda 10 9 0 0 1 27
2 Partizan 10 8 0 0 2 24
3 Tisza Volán 10 7 0 0 3 21
4 NS Stars 10 4 0 0 6 12
5 Vitez 10 2 0 0 8 6
6 Vojvodina 10 0 0 0 10 0