XS
SM
MD
LG

Kraljevčanima samo Spartak pred očima

Očekivali su ljubitelji odbojke u Kraljevu pobedu svojih ljubimaca na teškom gostovanju u Novom Pazaru, ali su se „musketari“ vratili praznih ruku. Poraz, četvrti ove sezone, a treći maksimalanim rezultatom, sigurno brine, ali se mogao i izbeći.

- Imali smo loš ulazak u meč. Prijem na početku meča nije funkcionisao, bili smo dekoncentrisani i vođstvo domaćina od 10-1 je bilo teško dostižno. Uspeli smo da se povratimo, dođemo do podnošljivog minusa 14-9, ali bez koncentracije i snage za potpuni preokret – priča Boško Mačužić trener Ribnice.

Strateg „musketara“ zna gde je bio prelomni trenutak komšijskog obračuna?

- Sve je odlučeno u drugom setu. Taj deo meča smo dobro igrali, imali vođstvo, stigli do dve set lopte i nismo uspeli da osvojimo set. Domaćin je znao da kazni taj naš propust i dođe do velikog trijumfa. Da smo izjednačili, pitanje kako bi se utakmica odvijala do kraja, pogotovo što je i treći set bio vrlo izjednačen. Još uvek ekipa nije na nivou na kome bi trebala i morala da bude, bez obzira što je promenjena i nova.

Pred Ribnicom su dueli sa dva Spartaka. Večeras u Subotici u osmini finala Kupa „musketari“ će učiniti napor da slave trijumf, u takmičenju u kome su prošle godine igrali samo finale.

- Naravno da očekujem pobedu. Uvažavam našeg starog rivala, Spartak je sada u prvoligaškom društvu, promenio je tim, ali uvek je opasan, pogotovo u Dudovoj šumi. Moramo u ovom meču da odigramo najbolje što možemo, da pružimo maksimum i da dobrom partijom i pobedom najavimo bolja izdanja u nacionalnom šampionatu. Tek posle Subotice razmišljaćemo o drugom Spartaku, iz Ljiga.

I prošle sezone je Ribnica imala sličnu situaciju. Posle nekolkiko slabijih partija i poraza, Kraljevčani su imali Kup duel u Novom Pazaru, pa gostovanje u Subotici. Te dve pobede su donele preokret u igri „musketara“.

- Vrlo slična situacija. Tada smo pobedili u Novom Pazaru, koji je bio prvoligaš, u Kupu, pa slavili i u Subotici gde uvek teško dolazimo do bodova. Zato i očekujem pozitivnu reakciju tima večeras u Kupu, pa ćemo svim snagama krenuti ka novim prvenstvenim bodovima – zaključuje Boško Mačužić trener Ribnice.

Za megdan u Subotici Ribnica će nastupiti u kompletnom sastavu.


Partizan 3 : 0 Ribnica
Radnički 1 : 3 Crvena Zvezda
Spartak 0 : 3 Vojvodina NS Seme
Novi Pazar-Junior 3 : 0 Đerdap
Mladi radnik 3 : 2 Inđija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan 18 18 0 50
2 Crvena Zvezda 18 15 3 46
3 Vojvodina NS Seme 18 14 4 42
4 Novi Pazar-Junior 18 10 8 28
5 Ribnica 18 7 11 22
6 Spartak 18 7 11 19
7 Inđija 18 6 12 19
8 Radnički 18 5 13 17
9 Mladi radnik 18 5 13 17
10 Đerdap 18 3 15 10