XS
SM
MD
LG

Pobeda starijeg po rangu

Kombinovani tim kragujevačkog superligaša Radničkog 1923, koji je predvodio pomoćni trener Vladimir Pantelić, igrao je juče protiv gradskog srpskoligaša Šumadije 1903, dok su u toku utakmice prvotimci trenirali na delu terena koji se nalazi pored ovog igrališta. Teren je bio prilično težak za igru, tako da u prvom delu meča oba tima nisu prikazala gotovo ništa od onoga što krasi fudbalsku igru.

U drugom poluvremenu, Radnički je krenuo ofanzivnije i već u prvih desetak minuta nastavka dobre prilike imali su Janković i Živković, ali su bili neprecizni. Ipak, fudbaleri superligaša uspeli su da zatresu mrežu golmana Milivojevića. Tamnoputi Kuđoe je sa desne strane uputio povratnu loptu omalenom Živkoviću, koji se oslobodio odbrambenog igrača, prebacio loptu na levu nogu i poslao je u gornji desni ugao protivničkog gola, što je bilo sve što je mogao da vidi trener Dragoljub Bekvalac, koji je iza ograde posmatrao ovaj meč.

Stevan Živković, strelac jedinog gola (Foto: M. Jovičić)

RADNIČKI 1923 – ŠUMADIJA 1903 1:0 (0:0)

KRAGUJEVAC – Stadion: Prvi pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 200. Sudija: Marko Srećković. Pomoćnici: Đorđe Stevanović i Veljko Stanojević (svi iz Kragujevca). Strelac: Živković u 67. minutu. Žuti kartoni: Živković, Tiodorović (Radnički 1923).

RADNIČKI 1923: Vesić, Nikolić, Jović, Rosić, Rnić, Tiodorović, N. Kovačević, Živković, Gavrović, Kuđoe, S. Kovačević. Igrali su još: Bonsu, Đorđević, Janković, Lukić.

ŠUMADIJA 1903: Milivojević, Bubanja, Marić, M. Nikolić. Komatina, Ma. Milosavljević, Stević, Lepović, Blagojević, S. Milosevljević, Stanojević. Igrali su još: Beloica, Knežević, Dobrić, Aleksić, Petrović, Z. Nikolić, Gržović, Mi. Milosavljević.