XS
SM
MD
LG

Ratnici preko Lovaca do Superlige

Čačak Angel Warriors – Vrbas Hunters 44:6 (7:0, 22:6, 0:0, 15:0)

Stadion: „Bip“. Gledalaca: 200.

Kretanje rezultata:
7:0 Uroš Kolaković trčanje 5 jardi, Stefan Mitrović uspešan PAT
13:0 Mirko Slavković trčanje 1 jard, Mitrović neuspešan PAT
21:0 Slavković trčanje 15 jardi, Miloš Glavonjić pretvaranje za dva
21:6 Davor Soldo pas 25 jardi ka Petru Jurišiću, neuspešan PAT
29:6 Uroš Kolaković pas 70 jardi ka Niku Evansu, Glavonjić pretvaranje za dva
36:6 Stefan Mitrović fambl rikaveri u end zoni, Mitrović uspešan PAT
44:6 Glavonjić pas 96 jardi ka Mitroviću, Pavle Kolaković pretvaranje za dva

Posle dve sezone u Prvoj ligi Srbije, Čačak Angel Warriorsi su se vratili u Superligu, pošto su u baražu nadigrali drugoplasirani tim divizije „Sever“, Vrbas Hunterse, rezultatom 44:6.

Angel-Warriors-20132Ratnici su iza sebe imali perfektnu sezonu u grupi „Jug“, sa impresivnim poen količnikom – 352:35, a u istom maniru nastavili su i u poslednjem meču sezone.

Iako bez prvog kvoterbeka, Dušana Ilića, koji zbog poslovnih obaveza nije mogao da zaigra, Čačani su od početka bili u vođstvu i potom kontrolisali utakmicu. Uvodnu prednost doneo im je Uroš Kolaković (7:0), a u drugoj četvrtini odlični trkač Mirko Slavković nadovezao se sa dva trčanja za tačdaun (21:0).

Tračak nade za goste javio se posle pasa Davora Solda ka Petru Jurišiću (21:6), ali je do odlaska na poluvreme Uroš Kolaković, dugačkim pasom ka Niku Evansu, vratio svom timu tri poseda prednosti – 29:6.

Po povratku sa odmora odbrane su uspevale da odole protivničkim atacima čitavu četvrtinu, a onda su Ratnici sa još dva tačdauna dokrajčili rivala. Oba puta akter je bio Stefan Mitrović, koji je najpre pokupio fambl u protivničkoj end zoni, a potom uhvatio još jedan dalekometni pas Miloša Glavonjića. Borbeni Vrbašani nisu se predavali do kraja, ali nisu mogli ništa više da učine.

Lovcima ostaje žal što ni iz drugog pokušaja nisu uspeli da se domognu elite, pošto su prošle godine u baražu poraženi od Mladenovac Forestlandersa.