XS
SM
MD
LG

Andjeoski ratnici u borbi za superligu

Cela sezona Prve lige Srbije, staje u jednu utakmicu za Čačak Angel Warriorse i Vrbas Hunterse. Oni će odigrati baraž meč od kojeg će zavisiti uspešnost sezone i ostvarenje cilja – plasman u Superligu naredne godine. Borba za viši rang i elitu održaće se na stadionu „BIP“ u Čačku, u nedelju, sa zakazanim kikofom u 16 časova.

Domaćin iz grada na Moravi za sada ima perfektnu sezonu. U okviru grupe „Jug“ Prve lige Srbije, Čačani su bili nemilosrdni, pa su u pet odigranih mečeva zabeležili isto toliko pobeda, pritom ostvarili 352 poena, primili samo 35. Međutim, uoči utakmice sezone ostali su bez prvog kvoterbeka, pa je pred njima veliki izazov da protiv drugoplasirane ekipe divizije „Sever“ pokušaju da pokažu da su najjači kada je najteže i vrate se u elitu, iz koje su ispali pre dve godine.

Cacak-Angel-Warriors-2014

- Ovo je ono što smo svi željno iščekivali – baraž za ulazak u Superligu. Mislim da spremno ulazimo u meč iako smo oslabljeni neigranjem startnog kvoterbeka Dušana Ilića, koji je zbog poslovnih obaveza morao da otputuje u Rusiju. Znam da je moja ekipa silno motivisana da pruži maksimum i pobedi Lovce u ovom meču. Odradili smo detaljan skauting, dobro smo upoznati kako igraju i odakle preti najveća opasnost. Pokušaćemo da sve to zaustavimo i sa maksimalnim skorom se vratimo u Superligu naredne godine – rekao je GavriloMaksimović, defanzivni koordinator Angel Warriorsa.

Vrbas-Hunters

Vrbašani nisu bili tako ubedljivi ove sezone kao Čačani, doživeli su dva poraza u grupi „Sever“ Prve lige Srbije – od Sirimum Legionara, a na kraju i neočekivani od Sombor Celtisa. U ratu „paralelnih svetova“, pokušaće da dokažu da je druga ekipa Severa kadra da savlada neprikosnovene Ratnike iz južnog dela Prve lige Srbije.

- Za nas je ovo definitivno najvažnija utakmica u sezoni. Sve što smo do sada uradili pada u vodu, pa sve ulažemo u ovaj meč. Izgubili smo u Somboru u poslednjem kolu, ali u tom meču, koji ništa nije značio, trudili smo se samo da se niko ne povredi, dok je rezultat bio u drugom planu. U prethodne dve sezone plasman u Superligu nam je izmakao za dlaku, ali se nadamo da će ovaj put biti treća sreća. Sa Anđeoskim ratnicima smo se dva puta do sada sreli i imali polovičan učinak. Oni su ovu sezonu odigrali bez greške, imaju sve pobede i sigurno su favoriti u baražu. Za razliku od prošle godine, mi u ovaj duel ulazimo sa druge pozicije, sa dva poraza, pa ćemo strpljivo čekati svoju šansu – rekao je Darko Marojević, jedan od kapitena Hantersa.

Za najznačajniji deo sezone, Srpska asocijacija američkog fudbala obezbedila je ekipu koja će odraditi internet prenos.


7 .kolo Prva liga Jug
Golden Bears Bor 6 : 12 Pastuvi Požarevac
Werewolves Valjevo 0 : 35 Royal Crowns Kraljevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Angel Warriors Čačak 5 5 0 1.000
2 Royal Crowns Kraljevo 5 4 1 0.800
3 Pastuvi Požarevac 5 3 2 0.600
4 Golden Bears Bor 5 2 3 0.400
5 Pirates Zemun 5 1 4 0.200
6 Werewolves Valjevo 5 0 5 0.000