XS
SM
MD
LG

Marjanović odbranio penal

Posle ubedljive igre i pobede od 4:2 protiv Kolubare u Lazarevcu, fudbaleri beloševačkog srpskoligaša juče su savladali Vodojažu minimalnim rezultatom i teže nego što se očekivalo. Grošnički zonaš, sa podmlađenim sastavom, bio je ravnopravan protivnik Beloševčanima i imao je šansu za bolji rezultat, da je iskoristio penal. Obe ekipe, koje su u svojim redovima imale i novajlije, borile su se kao da se radi o borbi za bodove, i maksilano su iskoristile lepo vreme za igru.

Prvo poluvreme proteklo je bez pravih šansu za gol, iako je bilo pokušaja. U 40. minutu novajlija u redovima Beloševčana Miloš Đorđević šutirao je za malo pored gola. Dva minuta kasnije na drugoj strani Slobodan Živić, koji se u poslednjem trenutku ovog prelaznog roka predomislio i iz Šumadije 1903 preselio u Grošnicu, sa nekoliko metara loptu je poslao preko prečke.

U drugom poluvremenu bilo je više prilika za gol, od kojih su samo jednu iskoristili Beloševčani. U 48. minutu, na ubačenu loptu Stojanovića, posle duela sa odbranom Vodojaže, utrčao je Stefan Kostić i matirao golmana Dragana Vranića.

 Sa jučeranje utakmice između srpskoligaša iz Beloševca i zonaša Vodojaže (Foto: M. Jovičić)

Polovinom drugog dela utakmice, pravu bombu sa oko 30 metara uputio je Stefan Stević, ali na sreću golmana Borisa Marjanovića lopta je završila za koji santimetar iznad prečke. Odmah na drugoj strani i mladi Mateja Kostadionović, koji protekle polusezone nije nastupao za beloševačkog srpskoligaša zbog povrede, sa nekoliko metara za malo je bio neprecizan. Posle gužve u petercu Pobede Beloševac Stević se naije snašao i lopta je završila pored stative.

Najpovoljniju šansu za izejdnačenje Grošničani su imali 83. minutu. Posle prodora Nikole Petrovića preko desne strane, Savić je nepropisno zaustavio vezistu Vodojaže u svom šesanaestercu i sudija Kostić opravdano je pokazao na belu tačku. Golman Marjanović je “pročitao” nameru Stevića, koji je sa 11 metara šutirao po zemlji u njegov desni ugao, i sprečio izjednačenje.

Treneri obe ekipe zadovoljni su prikazanom igrom svojih izabranika, koji su se maksimalno trudili da se pokažu u što boljem svetlu, iako rezultat nije bio u prvom planu.

- Počeli smo pripreme sa 3-4 nova igrača i pokušavamo da im nađemo mesta u timu. To su Živić i Miljan Petrović iz Šumadije 1903, Bošnjaković i Antić iz Arsenala. Bila je ovo dobra provera sa dosta trčanja. Imali smo i neke šanse, koje nismo iskoristili, među kojima i penal, ali rezultat nije bio važan. Važnije je da su igrači zadovoljili igrom protuv srpskoligaša Pobede, koja je pokazala da je spremnija. Mi nastavljamo sa treninzima i odigravanjem kontrolnih utakmica. Naredne subote igramo sa Korićanima, u sredu sa Arsenalom i 23. februara sa Partizanom iz Bumbarevog Brda. Imamo mladu ekipu, ali nismo ugroženi na tabeli. Naša je želja plasman u gornji deo tabele. Trudimo se da se što bolje pripremimo ekipu i u narednoj sezoni napadnemo sam vrh tabele, jer za to imamo kvaliteta – ocenjujeŽeljko Vasić, trener Vodojaže.

Igrom i zalaganjem svojih izabranika zadovoljan je bio i trener beloševačkog srpskoligaša, koji je na dve probne utakmice zabeležio i dve pobede.

- Teren je bio malo tvrd, ali zadovoljan sam, jer su se dve ekipe naših igrača dobro istrčale. Bilo je više mladih igrača, koji su dobro odradili trening. Nismo imali realizaciju kao u Lazarevcu na prethodnoj utakmici, kada smo dali četiri gola jačem protivniku od Vodojaže. Novi igrači se polako uklapaju, neko malo brže, neko malo sporije, ali u suštini biće dobro. Varjačić je naš stari igrač sa iskustvom, a imamo još četiri – pet novih i nadam se da će izaći sve na dobro. Imamo dva povrđena igrača Miljuša i Šimunovića.. Čekamo da nam se priključi i neko od igrača, koji su bili sa Radničkim u Antaliji. Po povratku treba da znamo na koga možemo još da računamo iz superligaša – rekao nam je Željko Milošević, trener Pobede Beloševac posle jučerašnje utakmice.

Sledeću probu Beloševčani imaju u subotu protiv Slavije, najverovatnije u Bresnici. Za utorak je planiran susret sa superligašem Radničkim 1923 na stadionu “Čika Dača”.

POBEDA BELOŠEVAC – VODOJAŽA 1:0 (0:0)

KRAGUJEVAC – Igralište: Drugi pomoćni teren stadiona “Čika Dača”. Gledalaca: 50. Sudija: Nikola Kostić (Kragujevac). Strelac: Kostić u 48. minutu.

POBEDA BELOŠEVAC: Radosavljević, Pejčinović, Žilović, Ljujić, Savić, M. Matanović, Keljević, Vukomanović, P. Đoršević, M. Đorđević, A. Kostadinović. Igrali su još: Marjanović, Jovanović, M. Kostadinović, Bajović, Stojanović, Nešković, Varjačić, Stanojević, Kostić, Vlašković.

VODOJAŽA: Vranić, D. Despotović, Đokić, Grujović, M. Petrović, Rakić, N. Petrović, Vuković, Radojičić, Živić, Stević. Igrali su još:Ignjatović, Antić, Veselinović, Bošnjaković, M. Despotović.