XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Srećko na pripremama za MI

BEOGRAD, 7. jun (Info centar).- Srećko, beloglavi sup, maskota olimpijskog tima Srbije u Londonu priprema se da sa šampionama za Rio 2016. Biće podrška i sportistima na Mediteranskim igra u Mersinu od 20. do 30. juna, a potom i talentima koje u julu očekuje Evropski olimpijski festival mladih u Utrehtu u Holandiji.

Srećko je sada odrastao i može ravnopravno da se takmiči sa našim olimpijcima. Vredno trenira i sprema se uz naše sportiste. Ovih dana Srećko se oprobao u streljaštvu, atletici i rukometu, pa je tako trenirao sa Andreom Arsović, Asmirom Kolašincem i rukometašima Srbije.

Družeći se sa sportistima tokom svog odrastanja, Srećko je postao jak, borben, takmičarski nastrojen beloglavi sup koji poštuje protivnike, ali nastoji da uvek bude najbolji, baš kao i sportisti koji predstavljaju Srbiju na velikim međunarodnim takmičenjima.

Srećko je bio uz naše olimpijce u Londonu i podržavao ih na putu ka olimpijskim medaljama, a sada je spreman da sa njima trenira, nadmeće se i sprema za Rio 2016.

Mnogi srpski asovi učestvovaće u nedelju 9. juna od 12 časova u Košutnjaku u “Olimpijskom danu trčanja” kojim se obeležava dan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Tradicionalnu poruku Žaka Roga, predsednika MOK, pročitaće atletičar Asmir Kolašinac, a učesnicima će se obratiti i Vlade Divac, predsednik OKS.

Neki od sportava u kojima će Srbija imati učesnike na MI u Turskoj, na štandovima će predstaviti svoje discipline (atletika, plivanje, rvanje, streljaštvo - gađanje glinenih golubova, odbojka na pesku, skijanje na vodi, badminton, kajak, karate, biciklizam i džudo).

„Olimpijski dan trčanja“ imaće ove trke – 200 m za decu do četiri godine, 400 m za decu do osam godina, , 400 metara za decu do 12 godina, „Trka zadovoljstva“ na 3.600 metara, porodična trka na 400 metara, štafetna trka za sponzore OKS kao i štafetu OKS i „Mediteranska trka“ za sportiste – članove tima za MI.

Kao i ranijih godina, kompanija “Mekdonalds” će za sve učesnike obezbedite majice “Olimpijskog dana”, dok će predstavnici sponzorskog pula OKS prirediti posebne poklone za najbrojniju porodicu i za porodicu koja u zbiru godina bude najstarija u porodičnoj trci. “AS osiguranje”, zvanično osiguranje olimpijskog tima Srbije, pokloniće putno zdravstveno osiguranje koje će porodice moći da iskoriste u periodu od godinu dana, prilikom sedmodnevnog putovanja u inostranstvo, dok će EKO Srbija, bronzani sponzor OKS obezbediti dva puta po 50 litara goriva.