XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Marko Danilović 11. na Balkanijadi

KRALjEVO, 12. maj (Info centar).- Marko Danilović, mladi biciklista, reprezentativac čačanskog Borca plasirao se na 11. mesto na Šampionatu Balkana na hronometar održanom na u Miokovcima kod Čačka.

Danilović je imao 1,40 minuta slabije vreme od pobednika, turskog reprezentativca Rasima Reisa kojio je stazu od 24 km prešao za 28,34 minuta (prosek 50,4 km na čas). Drugo mesto sa 1,87 sekundi zaostatka pripalo je moldavskom biciklisti Nikolaju Tanoviču, dok je bronzu osvojio Grk Magkojras Noefitos Sakelaridis sa 21,87 slabijim vremenom.

- Ne spremamo se posebno za ovu disciplinu, nemamo bicikle pa ih pozajmljujemo na dan –dva pre trke, pa je normalno da su rezultati ovakvi – kaže selektor Radiša Čubrić.-U pitanju je naša stara boljka, oprema za hronometar je veoma skupa i sa ovakvom finansijskom situacijom još dugo nećemo moći da uhvatimo korak sa svetom.

Na 12. mesto plasirao se Miloš Borisavljević sa 1,57 minuta zaostatka, dok je 13. bio Esad Hasanović sa 2,03 minuta slabijim vremenom.

Ivan Stević, najbolji srpski biciklista, u subotu je na trci „Beograd - Čačak“ koja je bodovana za Balkanski šampionat u drumskoj vožnji, osvojio srebrnu medalju. Turčin Redžep Unalan osvojio je balkansku titulu, dok je Grk Haralampost Kastratas prigrlio balkansku bronzu!