XS
SM
MD
LG
12.05.2013 Ž. Radivojević

Boćanje: Pred kvalifikacije za Kup šampiona, Kanarinci umereni optimisti

BK Kanarevo brdo, prošlogodišnji šampion Prve lige Srbije, odradjuje poslednje treninge pred put u Grude (Bosna i Hercegovina), gde 18. i 19. igra kvalifikacini turnir Kupa šampiona. Rivali „kanarincima“, pored domaćina i Majne (Crna Gora).

- Posle 34 godine postojanja doživeli smo da učestvujemo u kvalifikacijama za Kup šampiona, što predstavlja izuzetan izazov - kaže Zdravko Lovreta, predsednik i igrač - Zahvaljujući razumevanju Opštine Rakovica, Boćarskih saveza Srbije i Beograda, Asocijacije „Sport za sve“ i više sponzora–prijatelja kluba, obezbedjena su potrebna sredstva i omogućeno nam je da se što bolje pripremimo, kako bi na najbolji način prezentovali srpsko boćanje. Preduzeće „Lasta“ obezbedila nam je prevoz, a za dan dva znaće se i svi detalji oko puta u Hercegovinu.

Jedan od „aduta“ Kanarevog brda je Miloš Milaković, iako mlad, godinama je u vrhu srpskog boćanja.

- Očekivanja na tromeču nisu preterano velika - priznaje Milaković - Očekuju nas mnogo uigranije ekipe. Mi smo se tek okupili, a u odnosu na prošli godinu, oslabljeni smo za Srdju Raiča, koji je prešao u novobeogradsku Kozaru. Medjutim, samo za ovu priliku za nas će igrati mladi prvotimci Kozare Uroš Šarac i Veselin Skakić. Zbog opštepoznatih uslova, ne možemo u kontinuitetu da treniramo. Ipak, nećemo se lako predavati.

Ne tako davno Milaković je igrao upravo za Majne iz Budve.

- Reč je o vrlo mladoj ekipi, koja nije pretrpela velike promene od vremena kada sam nastupao za njih - nastavlja Milaković - Dobro su uigrani. Posebno bih istakao mladog Mihajla Djurovića (16), koji je već izrastao u izvanrednog igrača, posebno u tehničkim disciplinama. Po meni, Majne su najveći favorit za prvo mestu.

Gde su vaše šanse?

- Ako bi iz tzv. „drugog bloka“ ( dva precizna izbijanja i dva kruga) uspeli da ostvarimo polovičan uspeh, mogli bi se nečemu nadati.

Na snimku: Trening Kanarinaca