XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Podmladak na teškim iskušenjima u Češkoj

RUDNICE, 3. maj (Info centar).- Dvojica srpskih juniora završila su, uspešno, drugi dan „Trke mira“ za svetski Kup nacija za omladince u Češkoj.

U prvom delu druge etape, hronometru na 11,6 km u Trebnicama, Dušan Kalaba iz Partizana i Milan Bogdanović iz Železničara MBN plasirali su se na 108. i 109. mesto sa 3,05 odnosno 3,13 minuta zaostatka iza pobednika Danca Madsa Pedersena koji je zabeležio vreme 14,38 minuta.

U drugom delu, drumskoj trci oko Rudnica od 63 km, prva dva mesta pružila su britanskim biciklistima Džermanu Bartonu i Kristoferu Loulesu. Treći je stigao Mads Pedersen (Danska ) i sačuvao žutu majicu. Barton je posle 1:25,15 časova vožnje odsprintao grupu od 91 vozača među kojima je na 66. mestu bio Kalaba. Bogdanović je stigao 104. sa 1,19 minuta slabijim vremenom.

Pedersen je lider sa 4:17,21 časova, drugi je Matijas Rask sa 15 sekundi zaostatka, a treći Andreas Holm Gilin (svi Danska) sa 17 sekundi slabijim vremenom. Kalaba je 107. sa 17,14 minuta,a Bogdanović 109. sa 18,40 minuta slabijim vremnom.

U subotu 4. maja voziće se treća etapa od Teplica u Češkoj do Zinvalda u Nemačkoj od 81,9 km. Ekipu vodi Miroljub Krstić direktor Železničara MBN (Niš).

Selektor mlađih kategorija Saša Gajičić poveo je na kadetsku trku, pripremnu za Ejof, takođe u Češku u Jevičko Almira Hodžića (Novi Pazar), Jovana Jovanovića i Aleksu Radivojevića (Boba, Valjevo), Dimitrija Žarkovića Đolaia (Spartak), Aleksandra Petrovića iz Borca, Dušana Rajovića iz CCN Metalca i Nikolu Rosića iz Šumadije Biro plan (Aranđelovac).

- U prvoj etapi, Rajović i Đolai su sjajno vozili do pet kilometra pre cilja, ali su tada pustili grupu i došli sa dvdesetak sekundi zaostatka – kaže Gajičić.- Ostali su veoma rano otpali iz grupe i dosta su zaostali.