XS
SM
MD
LG
26.03.2013 Aleksandra Adžić

Međunarodni rukometni turnir "Rukomet je naša budućnost"

Međunarodni rukometni turnir pod nazivom „Rukomet je naša budućnost“ za pionire i kadete, održaće se od 28. do 31. marta 2013. godine u Bugojnu u Bosni i Hercegovini. Na turniru će pored pionirske reprezentacije Srbije učestvovati još 11 selekcija iz 8 država. Ovaj međunarodni turnir biće odigran u dve kategorije. U prvoj kategoriji nalaze se rukometaši rođeni 1994/1995, u kojoj nastupa Slovenija, Slovačka, Katar i Makedonija, dok će u drugoj kategoriji igrati rukometaši rođeni 1996/1997, iz osam selekcija, koje su podeljene u dve grupe. Grupu A, u kojoj se nalazi Hrvatska, Makedonija, Slovačka i Katar, i grupu B, koju čine Srbija, Slovenija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Tim povodom trener srpske pionirske reprezentacije Vladimir Dragićević, objavio je spisak 16 igrača. Na poziciji golmana nalaze se Dejan Milosavljev, koji igra za klub Jugović, i Petar Todorović, igrač kluba SKBG. Leva krila reprezentacije čine Luka Radovanović iz Partizana i Stefan Berdić iz Rukobela, a desna krila Pavle Banduka iz Studentskog Grada i Vanja Smiljanić, igrač Somborelektra. Na poziciji pivotmena, Uroš Marković, iz kluba Sinđelić, i Miloš Petrović, iz Dinama. Bekovi, Miloš Savić, Crvena Zvezda, Vukašin Rakocija, Lavovi, Nikola Arsenić, Vojvodina, Milomir Radovanović, Rukobel, i saigrači iz kluba SKBG Andrija Đuričić i Jovan Stojanović, kao i Uroš Mitrić i Aleksandar Popović iz Studentskog grada.

Mladi rukometaši Srbije okupiće se 28. marta 2013. godine u Beogradu, odakle će krenuti za Bugojno, a povratak za Beograd je planiran za 31. mart. Sve utakmice biće odigrane u sportskoj dvorani KSC u Bugojnu.