XS
SM
MD
LG
01.05.2024 Bojana Kusovac

Vulić: Očekujem dobru utakmicu u kojoj će bolji da pobedi

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole u četvrtak 02. maja od 19h, gostuje u Beogradu  Crvenoj zvezdi u utakmici 33. kola Superlige, uz obećanje da će u taj meč ući motivisani i spremni da ostvare najpovoljniji mogući rezultat.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je podsetio da je Zvezda ne samo aktuelni, već i budući šampion i da se proslava titule može dogoditi već u četvrtak uz šalu da će se u tom slučaju TSC potruditi da bude dobar dekor  da ne pokvari slavlje.

„Sigurno je da Zvezda ima izuzetan tim i da to pokazuje iz godine u godinu i teško je reći nešto novo o njihovom kvalitetu. Nedavno smo igrali protiv njih, jasno nam je koliko su opasni, ali mi planiramo da ostanemo svoji.  Uvek sa zadovoljstvom gostujemo Zvezdi ili Partizanu i privilegija je igrati na tim stadionima, pogotovu u poziciji u kojoj smo posle dobre utakmice i puni samopouzdanja.  Pokušaćemo da meč držimo pod kontrolom, iako smo svesni da je na Marakani to nemoguće svih 90 minuta. Spremamo se za sve faze igre, poštujemo protivnika, ali ne plašimo se. Kao i uvek idemo na pobedu svesni da moramo biti još bolji nego protiv Partizana, a to će biti veliki izazov. Za nas je ovo velika utakmica iz koje ćemo pokušati da izvučemo najveći mogući benefit“, rekao je Lazetić.

On je konstatovao da mu Zvezdine utakmice protiv drugih timova nisu parametar i da je fokusiran samo na međusobne.

„Smatram da im je meč protiv nas bio jedan od boljih, što se tiče defanzive i intenziteta. Na utakmicama posle derbija  i menjanja tima, nisu bili na svom nivou. Pažnju obraćam samo na duele u kojima su bili zaista dobri“.

„Zvezda na Marakani je veliki izazov, ali svaka utakmica je izazovna i očekujem da na ovoj budemo koncentrisani i fokusirani kako bi imali neku šansu. Sa Partizanom smo bili perfektni a u nedelju treba da budemo još bolji. Zvezda praktično ne gubi,  pobeđuje dominantno i retko prima golove. To deluje „da se smrzneš“, pred prošli meč sam se šalio da ćemo  parkirati dva autobusa ako treba, ali pošto to nije bilo dovoljno možda ćemo morati da uteramo i treći i tako probamo da pobedimo. Naravno imamo plan i strategiju, igrači znaju šta treba da rade i ostaje nam da to pokušamo da sprovedemo u delo. Ambijent i teren će kao i uvek biti dobri, tu su svi uslovi za vrhunsku utakmicu i videćemo kako će se završiti“ zaključio je Lazetić. 

Vezni igrač Miloš Vulić se složio sa trenerom da je svaka utakmica protiv Zvezde izazov, ali i zadovoljstvo.

„Nije lako igrati protiv Zvezde na Marakani. Onu su uvek favoriti a pogotovu na svom terenu. Mi smo na prošlom gostovanju uspeli da osvojim bod i sigurno ćemo iz te utakmice izvući neke pouke i probati da izborimo povoljan rezultat. To neće biti lako, ali verujem da smo maksimalno spremni“, rekao je Vulić i dodao: 

„Imamo dosta samopouzdanja. Pobedili smo velike protivnike Partizan i Vojvodinu i na krilima toga idemo na Marakanu. Nismo rasterećeni i mislim da sa dobrim rezultatom možemo da se primaknemo drugom mestu jer do kraja prvenstva je sve otvoreno. Gledaćemo da osvojimo što više bodova i jurimo što bolju poziciju u borbi za Evropu“.

Vulić se osvrnuo na prethodne Zvezdine utakmice: „Nisam odgledao ceo meč protiv Vojvodine, ali bilo je šansi na obe strane i verovatno je nerešen rezultat najrealniji. Sigurno su umorni posle dva iscrpljujuća derbija, neke igrače su odmarali,  zato verujem da će za nas biti maksimalno spremni i očekujem zaista dobru utakmicu u kojoj će bolji da pobedi“.

Utakmica između TSC-a i Crvene zvezde igraće se u Beogradu na stadionu Rajko Mitić u četvrtak 02. maja od 19h. Direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1.

TSC je 3. na tabeli sa 66 osvojenih bodova, dok je Crvena zvezda prva na tabeli sa 81.  bodom.


Crvena zvezda 3 : 2 Radnički 1923
Vojvodina 5 : 0 Napredak
Partizan 3 : 0 Mladost (L)
TSC 2 : 0 Čukarički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 35 29 3 3 90
2 Partizan 35 23 5 7 74
3 TSC 35 21 9 5 72
4 Radnički 1923 35 19 2 14 59
5 Čukarički 35 16 9 10 57
6 Vojvodina 35 16 9 10 57
7 Mladost (L) 35 12 7 16 43
8 Napredak 35 11 7 17 40