XS
SM
MD
LG

Studentski sport: Brankica Štulović treća u Turskoj

BEOGRAD 2. mart - Na trećem međunarodnom univerzitetskom takmičenju u smučarskom trčanju u Ilgazu u Turskoj studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Beograda Brankica Štulović je osvojila bronzanu medalju u fristajlu.

U ekipi Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, bio je i Milan Mitrović (završio 15. u fristajlu) a rukovodilac je bio profesor Dušan Matić. Pored ekipe iz Beograda u Ilgazu je učestvovala i ekipa Univerziteta u Novom Pazaru u sastavu Alen Mahmutović (reprezentativac Srbije), Redžep Hodžić i sestre Anja i Mina Ilić.

Smučari iz Srbije učestvovali su i u trkama štafeta, muškoj (drugo vreme) i ženskoj (najbolje vreme) zajedno sa kolegama iz Rumunije. Nisu se okitili odličjem, jer su startovali van konkurencije. Obzirom da po propozicijama takmičenja delegacija treba da ima četvoro smučara (dva muškarca i dve devojke) i trenera, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja je bio deo mešovite ekipe sa Univerzitetom za medicinu i farmaciju iz Targu Mureša iz Rumunije.