XS
SM
MD
LG

Čukarički preko Javora stigao do četvrtfinala Kupa

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Prvi od samo dva duela između Superligaša u osmini finala Kupa Srbije odigran je na Banovom brdu, a sastale su se ekipe Čukaričkog i Javor Matisa. Vreme nije išlo naruku igračima, sneg i temperatura ispod nule otežavali su igru. ˝Brđani˝ su krenuli silovito i u prvih 5-6 minuta opasno pripretili golmanu Raičeviću u dva navrata, Adžić i Kovačević nisu bili dovoljno skoncentrisani u završnici.

Do prednosti Čukarički stiže u 13. minutu prelepim golom šesnaestogodišnjeg Cvetkovića iz srca šesnaesterca. Nije bilo nekih dešavanja sve do 29. minuta kada je Kovač na asistenciju Miladinovića udarcem sa desetak metara povisio na 2:0. ˝Brđani˝ su podigli formu pred kraj sezone, Sisoko je postigao treći pogodak u 37. minutu snažnim udarcem sa oko 25 metara. Već tada je bilo poznato koji tim će nastaviti takmičenje u Kupu Srbije, a na samom isteku poluvremena gol za Čukarički je postigao i Ivanović za visokih 4:0.

Na poluvremunu su treneri izvršili čak sedam izmena, čuvajući adute za nedeljni prvenstveni susret između ova dva tima. Gosti su imali blagu terensku inicijativu, a prvi udarac u okvir gola domaćih uputili su u 51. minutu, šut Selenića sa ruba šesnaesterca je završio u naručju dobro postavljenog Belića. Veći deo igre domaćih se svodio na otaljavanje posla, a stopostotnu priliku za uvećanje prednosti su imali u 78. minutu kada je rezervista Alinvi izbio sam pred vratara gostiju i šutirao pravo u njega. 

Gosti su do počasnog pogotka stigli u 81. minutu kada je Bajere oduzeo loptu Kovačeviću na dvadesetak metara od gola i rutinski je poslao u mrežu kraj nemoćnog Belića. Rezultatom 4:1 je završena ova veoma zanimljiva utakmica, a igračima treba odati priznanje za prikazanu igru na zaleđenom i snegom pokrivenom terenu. U četvrtfinale, koje se igra na proleće, plasirala se danas bolja ekipa domaćih, a već za vikend ova dva tima imaju duel u Ivanjici u borbi za bodove.

ČUKARIČKI - JAVOR MATIS 4:1 (4:0)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Jeknić Stefan. POM.SUDIJE: Šutulović Milan i Mikalački Ivan. STRELCI: Cvetković 13, Kovač 29, Sisoko 37. i Ivanović 45.min (Čukarički), Bajere 81.min (Javor Matis). ŽUTI KARTONI: Stanković i Janković (Čukarički), Obradović (Javor Matis).
ČUKARIČKI: Belić, Kovačević, Ivanović (Janković), Adžić (Sing), Sisoko (Rogan), Subotić, Stanković (Alinvi), Miladinović, Nikčević, Kovač, Cvetković (Adetunđi).
JAVOR MATIS: Raičević, Ratković (Bosić), Milošević, Dolmagić, Eliomar (Dukure), Z.Petrović (Gojković), Tojčić, Skoko (Obradović), Bajere, Adamović, Selenić (T.Petrović).