XS
SM
MD
LG
21.02.2013 S.Blagojević

Prijateljska utakmica: Jovan Kursula - Juhor 2:1

Sasvim zaslužena pobeda okružnog ligaša nad zonašem iz Obreža, posle bolje igre i veće želje za pobedom. Prvu veliku šansu imali su domaći pošto je u 25. minutu Žerjav srušio Mihajlovića sudija Minić je pokazao na belu tačku. Blagojević je šutirao penal golman Maksimović zakačio loptu koja je pogodila stativu. Ipak domaći su poveli u poslednjem minutu prvog dela. Aleksandar Avramović je odlično uposlio jednom dubinskom loptom Kizića ovaj je izbegao ofsajd zamku izašao ispred Maksimovića prevario ga i ušetao se u mrežu. Drugo poluvreme počelo je ofanzivom Obrežana koji su imali loptu u posedu ali bez neke izgledne šanse. Ipak u 68. minutu došli su do izjednačenja iskusni Đorđe Cvejić šutirao je sa nekih 30 metara golman domaćih Dimitrijević traljavo je reagovao i lopta mu je ispod ruku imigoljila u mrežu. Domaći ipak dolaze do pobede u 80. minutu. Sa leve strane odlično centrira kapiten Nikola Savić loptu majstorski prima Miloš Mihajlović u šesnaestercu gostiju i plasira loptu u mrežu pored nemoćnog Maksimovića. Pobeda dolazi kao veliki podstrek domaćoj ekipi koja je ove zime imala velikih problema a Obrežani moraju rešiti neka pitanja pre starta a to se pre svega odnosi na disciplinu igrača ali i igru pojedinih zvezda tima koja je ispod svakog nivoa. Po završetku utakmice Miša Sibinović trener Juhora nam je rekao da ga rezultat ne brine i da je to odraz napornog rada i teških nogu igrača Juhora. Da li je baš tako pokazaće vreme.

Strelci: 1:0 Kizić u 45, 1:1 Cvejić u 68, 2:1 Mihajlović u 80. minutu. Stadion Temnića u Varvarinu, gledalaca 150. Sudija Goran Minić(Obrež). Žuti kartoni: Slađan Rajković, Mladenović i Šljivić (Juhor), Mihajlović i Krstić ( Jovan Kursula).

JOVAN KURSULA: Ružić, Boškovac, Nikola Savić, Petković, Veljić, Aleksandar Avramović, Tomić, Krstić, Mihajlović, Blagojević, Kizić. Igrali su još: Erac, Dimitrijević, Marko Savić.
JUHOR: Maksimović, Slađan Rajković, Milojević, Radević, Žerjav, Sibinović, Jezdić, Šljivić, Petković, Mladenović, Marković. Igrali su još: Dušan Ćosić, Cvejić, Radonjić, Didić, Stević i Ilić.

Na slici: Novi gen. sekretar Jovana Kursule Radiša Dolić u društvu sportskog direktora Juhora Slavoljuba Petrovića