XS
SM
MD
LG

Nišlije na "Rajku Mitiću", Partizan dočekuje mlade "grafose", mogu li Vrščani i Mitrovčani još jednom da iznenade?

Foto: FSS

Utakmice osmine finala Kupa Srbije na programu su od utorka do četvrtka. Od 16 učesnika, deset su superligaši i šest prvoligaši. Izuzev dva međusobna okršaja superligaša, na ostalih šest mečava slede dueli ekipa iz dva ranga.

Prva utakmica je na programu u utorak u Inđiji, gde gostuje Novi Pazar. Oba rivala nalaze se u odličnoj formi i beleže najbolje plasmane u prvenstvu. Inđija je u 1/16 finala kao domaćin nadigrala Kolubaru i Pazarce dočekuju u vedroj atmosferi. U prvenstvu su vezali tri pobede i nalaze se odmah iza neprikosnovenih “romantičara”. Kako reče trener Jovan Golić prvenstvo je prioritet, protivnika očekuju rasterećeni, jer znaju da nemaju šta da izgube.

- Novi Pazar ima najkvalitetniji tim u novijoj istoriji, nalaze se u odličnoj formi, pobedili su Javor Matis i ubedljivo Radnički u Kragujevcu. Radi se o ozbiljnoj ekipi koja jasno ističe namere da se bori za istorijski izlazak u Evropu – kaže i dodaje da su prisiljeni da zbog umora i povreda kombinuju sastav.

U sredu na programu je šest utakmica, u Kragujevcu Vršcu, Novom Sadu, na “Rajku Mitiću” i voždovačkom “krovu”.

Crvena zvezda ima zgusnut kalendar, suočavaju se sa kadrovskim problemima i trener Bahar je prisiljen da kombinuje i na poštedi će biti nekoliko prvotimaca. Nišlije se nalaze u krizi, poraženi su od Novog Pazara, Čukaričkog i TSC-a. Uprkos kadrovskim problemima šampon ima široki roster tako da će Nišlijama suprostaviti najkvalitetniji tim u ovom trenutku.

Znajući za veliki rivalitet između Kragujevčana i Smederevaca još iz srpskoligaških dana, svaki novi duel dva rivala budu nove emocije. Radnički 1923 u prvenstvu ne cvetaju ruže i na dva poslednja meča primili su osam golova. Smederevcima je prioritet prvenstvo i posle slabog izdanja iz Šapca očekuju ih dva važna duela. Još je u sećanju pobeda u prvom kolu kupa nad TSC-om i u obavezi su da na “Čika Dači” pokažu koliko vrede i eventualno eleminišu još jednog superligaša.

Zbog neupotrebljivosti terena u Novom naselju, novosadski ligaši utakmicu će odigrati na Karađorđu. Mladost GAT se sa dva gostovanja vratila praznih šaka i dalje su u teškom položaju i male su šanse da mogu iznenaditi Vojvodinu. “Lale” su pružile dobar otpor u derbiju i tek u finišu poraženi od lidera u Humskoj, cilj je da u preostalim duelima izvuku maksimum i nađu se među pet ekipa. Za duel sa Gatovcima trener Popović ima na raspolaganju dovoljan broj igrača i šansu će dobiti igrači sa manjom minutažom.

Voždovac će na krovu ugostiti Radnički iz Sremske Mitrovice kao blagi favorit. Ubedljivo su dobili IMT-e i nalaze se na granici ulaska u plej-of. Mitrovčani su vezali dve pobede u prvenstvu i u dobroj atmosferi odlaze na Voždovac sa ambicijom da posle Radnika sruše još jednog superligaša.

Čukarički je nakon poraza od Partizana povezao dve pobede i ponovo je blizu mesta koje vodi u Evropu. Penal serijom na Novom Beogradu su izborili plasman u osminu finala i dolazak Javor Matisa još jedan složen zadatak za “belo-crne”. Ivanjičani igraju sve bolje i nalaze se na bezbednom desetom mestu. Oba rivala su u prethodnom ciklusu najmasovnijeg takmičenja srećno sa penala prošli dalje i nije isključeno da “bela tačka” ponovo presudi.

OFK Vršac i Napredak odmeriće snage u sredu ispod Vršačkog brega, sa podjednakim šansama da prođu dalje. Domaćin je priredio veliko iznenađenje i eliminisao odličan sastav Mladosti iz Lučana, dok su Kruševljani jedanaestercima eliminisali Užičane.

Poslednja utakmica osmine finala odigraće se u četvrtak u Humskoj između RFK Grafičar I Partizana. “Grafosi” igra po principu toplo-hladno, izgube na gostovanju, slave pored “Rajka Mitića”. Kad je kup u pitanju mnogo bolje prolaze i prethodno su nadigrali superligaša iz Subotice, a još je u sećanju prošlogodišnje odmeravanje snage sa Vojvodinom na našem najvećem stadionu. Okršaj sa Partizanom biće za mlade igrače trenera Neđića dovoljan motiv da demonstriraju potencijal i ako ne iznenade crno-bele, a ono da im što više otežaju posao.