XS
SM
MD
LG

Smederevci u petak u Novom naselju, lider u Milanovcu protiv motivisanog domaćina, odložen duel između GFK Dubočice i Inđije

Foto: prvaliga.rs

I naredno 17. kolo Mozzart Bet Prve lige neće biti kompletno, odložena je utakmica između GFK Dubočice i Inđije. Troje novajlija i dalje vode glavnu reč i postoji mogućnost da im se pridruže četvrti Leskovčani.

Vodeći OFK Beograd uknjižio je protiv Užičana 12 pobedu i dodatno odmakao konkurentima za 14 bodova. Tekstilac ne prestaje da iznenađuje i savladali su minimalcem Šapčane, Lazarevčani su bili najubedljiviji, Smederevci su u derbiju zasluženo odneli bodove iz sremske ravnice, kao i Ubljani iz Čelareva. Leskovčani će odloženi duel sa Novobeograđanima za utorak (21. 11). Da nije bilo efikasnih “rudara” strelci bi se obrukali i ukupno je postignuto 13 golova.

Sutra su na programu dva duela na Novom Beogradu i u novosadskom Novom naselju.

Derbi začelja igra se pored “studenjaka” gde gostuje Novi Sad 1921. “Majstori” su imali slobodan vikend, ali će naredne nedelje za sedam dana odigrati tri utakmice. “Kanarinci” i sa novim kormilarom nižu poraze, treći uzastono od moćnih Ubljana. Deset poraza i najviše primljenih golova (27) statistika su za nespokoj i strepnju, tako da ukoliko žele da se vade moraju konačno zaustaviti pad.

Silni Smederevci gostuju u Novom naselju sa ambiciom da potvrde uspeh u Inđiji. Mladost GAT polako dolazi do izražaja, podižu formu i tri kola su neporaženi (pet bodova). Kako je na kormilo došao Dušan Bajić i Gatovcima je krenulo (prva pobeda u prvenstvu i uspeh u kupu). U Mitrovici su bili bliži pobedi, pravi test imaće u petak sa “oklopnicima”, koji se pobedom u Inđiji vraćaju na pobednički kolosek. Pred Smederevcima je gust i težak raspored, posle Inđije i Novog Sada sledi za kratko vreme još dva gostovanja. U Inđiji su pružili najbolju igru, dominirali, odigrali direktno, sa brojnim šansama.

U subotu se igra preostalih pet utakmica u Užicu, Šapcu, Vršcu, Gornjem Milanovcu i na Ubu.

GFK Sloboda će ugostiti Tekstilac, otkrovenje dosadašnjeg toka prvenstva. Užičani su za nepunih nedelju dana putovali u dva navrata do Beograda i nisu se ovajdili, poraženi su ubedljivo od mladih “grafosa” i lidera na Kraburmi. Dva neuspeha unose nespokoj i dva naredna duela sa rivalima iz vrha tabele (Tekstilac i Inđija) testiraće mogućnosti tima. Na Kraburmi su se prikazali u pozitivnom svetlu i od 30. minuta bili su bolji, više napadali, ali bez izrazitih prilika za gol. Dolazi u Užice drugoplasirani tim iz Odžaka, vezali su dve pobede, protiv Mačve su imali sreće i iz prekida stigli do tri boda. Statistički gledano, Užičani su na Gradskom stadionu uspešni(vezali dve pobede), za razliku od rivala koji na gostovanjima ne može da se pohvali uspešnim ostvarenjima.

Jedinstvo je drugi put savladalo Novi Sad 1921, potvrdili su visok nivo forme i dostigli su Inđiju na tabeli (deoba šestog i sedmog mesta). Uspešna osovina napadača Zubairu - Karikari postigli su najviše golova (11) i predstavljaće grafosima najveću opasnost. Taman pomislimo da su “ljubičasti” najzad krenuli, desi im se Metalac i bod ode u Milanovac. Ključan detalj na utakmici bio je neiskorišćen jedanaesterac od strane Mladenovića. Trener Neđić ponovo neće moći da računa na trojicu Zvezdinih igrača koji igraju na dvojnu i još nekoliko  reprezentativca iz sopstvenih redova.

U Milanovac lider putuje kao favorit, sa zadatkom da opravda dosadašnje rezultate. Protiv Užićana nisu blistali i trener Krunić priznaje da je rival veči deo meča bio bolji i napadao, bez šansi za gol. Misli da je naredni rival osvojio malo bodova u odnosu na kvalitet i prikazane igre. Veruje da će biti dodatno motivisani sa željom da iznenade lidera. Metalac se donekle konsolidovali i tri kola su bez poraza (osvojili pet bodova). Beograđani i dalje ne mogu da računaju na Ivanovića, Kaluđerovića i najboljeg strelca Kahvića.

Znajući za rivalitet dva kluba u Šapcu nas očekuje dinamičan i zanimljiv okršaj između Mačve i Kolubare. Šapčani su više u krizi rezultata, neuspehom u Odžacima vezali su drugi poraz i prethodnih pet utakmica doneli bod. U Odžacima im je sreća okrenula leđa (pogodili tri puta prečku) i kažnjeni su iz prekida. U međuvremenu su povredom Radunovića bili primorani da promene sistem igre. Treneru Kurtušiću poznati su kvaliteti Lazarevčana, zna da se radi individualno najboljoj ekipi u ligi, koji mogu na kvalitet da reše svaki meč. Kolubara je prethodne neuspehe iskalila na Vrščanima i ispratili ih sa četiri gola u mreži.

Kako se bliži kraj sezoni OFK Vršac postiže slabije rezultate (tri kola - jedan bod) i ispali su iz prvih osam. Dva zahtevna gostovanja i domaćinstvo sa liderom uticali da budu u bodovnom deficitu. Trener Kostić je mišljenja da je poraz u Lazarevcu previsok, imali su prilike, ali je realizacija zakazala. Na Gradskom stadionu uglavnom osvajaju bodove. Ugostiće Mitrovčane, koji, takođe, nisu uspešni u poslednje vreme (tri kola - dva boda). Sa fenjerašom iz Novog naselja odigrali su bez golova i nisu pružili zadovoljavajuću igru. Domaćini ne mogu da računaju na Kilibardu i Lainovića, dok je u redovima Mitrovčana van stroja povređeni Prljević, a Isailović i Lukić su pod znakom pitanja.

Utakmica između GFK Dubočice i Inđije je odložena i termin će biti naknadno određen.


Inđija Toyo Tires 5 : 0 Radnički (NB)
Jedinstvo (Ub) 3 : 1 GFK Dubočica
Metalac 5 : 3 RFK Novi Sad 1921
GFK Sloboda 1 : 1 RFK Grafičar
Mačva 2 : 1 OFK Beograd
OFK Vršac 2 : 1 Tekstilac
Mladost GAT 3 : 2 Kolubara
Smederevo 1924 1 : 2 Radnički (SM)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 4 7 61
2 Jedinstvo (Ub) 30 15 7 8 52
3 Inđija Toyo Tires 30 15 5 10 50
4 Tekstilac 30 13 9 8 48
5 Smederevo 1924 30 12 11 7 47
6 Radnički (SM) 30 12 8 10 44
7 Mačva 30 12 8 10 44
8 RFK Grafičar 30 11 9 10 42
9 GFK Dubočica 30 10 11 9 41
10 OFK Vršac 30 10 9 11 39
11 Metalac 30 9 10 11 37
12 Kolubara 30 9 9 12 36
13 Mladost GAT 30 8 10 12 34
14 GFK Sloboda 30 8 9 13 33
15 RFK Novi Sad 1921 30 6 4 20 22
16 Radnički (NB) (-6) 30 6 7 17 19