XS
SM
MD
LG
01.11.2023 fkvojvodina.rs

Zukić i Vukanović srušili RFK Novi Sad i obezbedili plasman u osminu finala Kupa

Foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su danas pobedili RFK Novi Sad 1921 rezultatom 2:0. Strelci za Vojvodinu bili su Dejan Zukić u 78. i Aleksa Vukanović u 84. minutu.

Uoči početka utakmice održan je minut ćutanja u čast Vlatka Šimeka, koji je obeležio zlatni period RFK Novi Sad u periodu od 1974. do 1977. godine.

Vojvodina je kontrolisala igru od početka utakmice i igrala na polovini rivala i stvorila nekoliko izglednih prilika. Prve dve bile su gotovo identične, nakon Nikolićevog kornera sa leve strane, Rosić je glavom gađao, ali nije uspeo da savlada golmana Đulčića. Nakon toga i Lazarević je oprobao šut sa nekih dvadesetak metara, ali je na pravom mestu bio golman Novog Sada.

U 35. minutu ponovo je u centru pažnje bio Nikolić, Zukić mu je odložio loptu, ali je njegov udarac izlbokiran. Ubrzo je Nikolić umalo ušao u novu šansu, u poslednjem trenutku na petercu, ispred njega je reagovao Blagojević.

Novi Sad je teško dolazio do šesnaesterca Vojvodine, a u prvom delu jedini opasniji pokušaj sa distance imao je Rac.

U poslednjim trenucima prvog dela Crnomarkovićev udarac sa distance završio je preko prečke, pa je rezultat na poluvremenu ostao – 0:0.

Voša je dodatno dodala gas u drugom poluvremenu, a odmah na pauzi ušli su Malbašić i Vukanović umesto Ivanovića i Miletića. U prvih 10 minuta nastavka Voša je imala tri sjajne prilike, Malbašićec udarac sa distance zaustavio je golman , potom se čuvar mreže Novog Sada istakao u situaciji jedan na jedan, pošto je odbranio pokušaj Nikolića. Nakon toga, usledio je udarac Vukanovića sa ivice šesnaesterca, ali preko gola.

Kazna je umalo usledila na isteku časa igre, nakon centaršuta sa desne strane, Krstić je ostao sam na drugoj stativi, primio je loptu grudima, ali je poslao preko gola.

Voša je nastavila da napada, novu šansu imala je nakon još jednog kornera Nikolića, Rosić je glavom gađao zamalo preko prečke.

U 78. minutu, Voša je konačno uspela da probije bedem Novog Sada, nakon kornera sa desne strane, Zukić je sa prve stative glavom skrenuo u dalji ugao za 1:0!

Narednu šansu ponovo je imala Vojvodina, Vukanović je imao priliku, bio je zamalo neprecizan. Ali, samo dva  minuta kasnije se iskupio, Radulović je lepo prošao po desnom boku, uneo u sredinu i šutirao, golman je odbranio, ali je na odbitak naleteo Vukanović i rutinski pogodio za 2:0!

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Voša obezbedila plasman u osminu finala Kupa Srbije.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

RFK Novi Sad: Đulčić, Varga, Krstić, Čolić (od 71. Vlalulkin), Rac, Serdar, Vrekić (od 83. Gajić), Jevremović, Masanga, Blagojević (od 71. Ilić), Rađen.

Vojvodina: Toroman, Lazarević, Rosić, Crnomarković (od 86. Jeličić), Bukinac, Miletić (od 46. Malbašić), Milosavljević, Radulović (od 88. Butraković), Zukić, Nikolić (od 65. Kajević), Ivanović (od 46. Vukanović).

Izvor: fkvojvodina.rs