XS
SM
MD
LG

Čačani leče rane na Zlatiboru, Real ponovo u Podunavcima , sandžački derbi u Pazarskoj banji, Polet domaćin u Zablaću

Na Zapadu smena na vrhu tabele. Posrtanje čačanskih “zebri” iskoristio je FAP i pobedom u Vrelu vinuo se na vrh srpskoligaškog karavana. Borcu se nije posrećilo domaćinstvo u Požegi i Valjevci su odneli veliki bod. Loznica se konsolidovala i deklasirala Jošanicu, Zlatibor se vratio sa celim plenom iz Tutina, Omladinac ponovo dominira, Sloga je vezala treći trijumf, poslednji u Milanovcu, Real sve više liči na slavnog imenjaka, derbi začelja odigran bez golova. Domaćini i gosti su podelili bodove na ravne časti, postignuto je najmanje golova od starta (12), samo u Klupcima pola tuceta.

U subotu igraju se dva derbija u Priboju i na Zlatiboru.

FAP je iskoristio pad Čačana i ugnezdio se na vrhu. Sada se pritisak premestio na pleća Pribojčana i moraju nastaviti seriju, jer im Čačani duvaju za vratom. U Vrelu su taman bili bolji za gol, mada su imali nekoliko izglednih prilika, a u finišu mogli su biti kažnjeni. Trener Žunić naglašava da ih očekuje teška utakmica sa rivalom iz Zablaće i ukoliko budu neutralisali njihove najopasnije igrače predvođene kapitenom Petrovićem, biće blizu pobede. Omladinac je najprijatnije iznenađenje, sa serijom pobeda i samopouzdanjem do neba, mogu sa svakim da se nose. Nakon poraza u Požegi, pono su uspešni i savladan je minimalcem Mladi radnik.

Uzdrmane zebre odlaze na Zlatibor da leče rane. Poraz u derbiju iskoristili su uporni Valjevci da ih uskrate radovanje, dovoljno da dođe do smene na vrhu. Domaćin igra promenljivo, pobedili su posle tri kola u dalekom Tutinu. Trener Rakočević mora pod hitno konsolidovati tim, vratiti psihičku stabilnost i zaigrati na prepoznatljivo, kao u većem delu polusezone.

Mladi radnik i Takovo su poraženi proteklog vikenda i u međusobnom okršaju tražiće šansu za popravak. Domaćin u poslednje vreme nije uspešan, nalaze se u donjem delu tabele sa skromnih devet bodova. Milanovčane su neprijatno iznenadili gosti iz Požege i problem sa realizacijom nikako da reše.

Budućnost Krušik 2014 je postala specijalista za favorite. Nakon skalpa uzetog Loznici u Klupcima, iznenadili su Borac 1926 u Požegi. Iskoristili su potrošenost rivala i loš momenat doskorašnjeg lidera. Čačani nisu bili na željenom nivou, gosti su se umešno zonski branili i izvukli bod hrabrom i i odgovrnom igrom. Dolazi “presušilo” Vrelo Sport (tri poraza) kome je proteklog vikenda meru uzeo FAP, mada su mogli u finišu da izvuku bar bod. Igraju disciplinovano, znaju da se brane i kontrama mogu da priprete tako da domaćin na Pećinama neće srljati i srpljivo će vrebati priliku da iz izređenih akcija dođu do gola.

Dve Sloge međusobni okršaj dočekuju u različitom raspoloženju. Domaćin iz Požege je vezao tri pobede i zauzeo pozicije u gornjem domu, gde se godinama nalaze. Iznenadili su u Milanovcu i u gostima su znatno uspešniji. Rival iz Petrovca se nije uklopio niti adaptirao na Srpsku ligu i nalaze se u seriji poraza. U derbiju začelja nisu uspeli da matiraju poslednji OFK Mihailovac. Ako je za utehu bar su na trenutak prekinuli seriju od pet poraza, ali u Požegi će teško doći do željenog rezultata.

Komšijski sandžački derbi igra se u Pazarskoj banji. I Jošanica i Tutin uknjižili su po dva poraza i pokvarili prvobitni plasman. Znajući za veliki rivalitet, očekuje se tvrda utakmica sa taktičkim nadmudrivanjem dva trenera. Loznica je deklasirala Jošanicu i samo potvrdila konstataciju da domaćin pokazuje dva lica kod kuće i na strani. Tutin je sedam kola odigrao na zavidnom nivou do poraza u Valjevu, koji je delovao deprimirajuće. Zlatibor je došao u nevreme, imali su prilike naročito u prvom poluvremenu, u nastavku gosti su bili bolji i iz prekida postigli gol. Domaćin u banji igra čvrsto, na rezultat i derbi će odlučiti nijanse i individualne greške. Gosti dolaze oslabljeni izostankom bonusa Pepića i Vukčevića.

Real se posle suspenzije vraća na stadion u Podunavcima. Konstantna gostovanja više su im prijala i na prethodna četiri meča doneli su osam bodova. Trener Petaković potencira na mladosti ekipe (četiri igrača rođena 2004.) i većini momaka liga je prvo seniorsko iskustvo. U Milanovcu su dobili Polet golom mlađanog Marinkovića i protiv kvalitetne Loznice biće na velikim iskušenjima. Loznica se konsolidovala i sa dva trijumfa ponovo su konkurentni, mada zaostaju za vodećim dvojcem. Jošanicu su ispratili sa pet golova u mreži, popravili gol razliku i u prilici su da poboljšaju učinak na gostovanjima.

U nedelju u Zablaću snage će odmeriti Polet i fenjeraš iz Mihailovca. Zbog radova na zameni travnate podloge ekipa iz Ljubića kao domaćin igraće u komšiluku. Polet igra promenljivo, red poraza, red pobeda (bez remija) i šesti neuspeh doživeli su od mladih Podunavčana. Sve tri pobede zabeležili su na svom terenu i gost je prilika da se rehabilituju za prethodne promenljive rezultate. OFK Mihailovac ne liči na tim iz prethodne sezone, jedna pobeda, šest poraza, problem sa realizaciojom su obeležja ekipe pored auto puta.


Polet (Lj) : Real
Jošanica 2 : 2 Loznica
Zlatibor : Tutin
Budućnost Krušik 2014 1 : 1 Borac 1926
FAP : Vrelo Sport
Mladi radnik 1926 4 : 2 Omladinac (Z)
Sloga (P) 3 : 0 Takovo
OFK Mihajlovac : Sloga 33
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 24 20 2 2 62
2 FAP 23 18 2 3 56
3 Sloga (P) 24 13 4 7 43
4 Loznica 24 10 8 6 38
5 Real 23 10 4 9 34
6 Budućnost Krušik 2014 24 8 9 7 33
7 Polet (Lj) 23 10 1 12 31
8 Mladi radnik 1926 24 7 9 8 30
9 Omladinac (Z) 24 8 6 10 30
10 Takovo 24 8 5 11 29
11 Zlatibor 23 7 5 11 26
12 Jošanica 24 5 9 10 24
13 Tutin 23 6 6 11 24
14 Sloga 33 23 6 5 12 23
15 Vrelo Sport 23 5 6 12 21
16 OFK Mihajlovac 23 4 5 14 17