XS
SM
MD
LG
15.10.2023 Administrator

Remi rukometašica Srbije i Turske

Photo credits: Turkish Handball Federation

Posle ubedljivog trijumfa nad Bugarskom, u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, ženska seniorska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 29:29 (18:16) sa Turskom u Ankari.

Ponovo je kapitenka Sanja Radosavljević bila perfektna sa šest od šest, dok su Bojičić i Radević upisale po gol manje iz istog broja pokušaja.

U odnosu na startnu postavu protiv Bugarske, selektor Bregar napravio je samo jednu promenu, umesto Tamare Mandić, na startu se na parketu našla Jovana Jovović. Pored nje, meč su počele i Čolić na golu, Lovrić i kapiten Radosavljević na krilnim pozicijama, Janjušević i Lazić kao bekovi uz Bojičić na pivotu.

Intenzivnih prvih 30 minuta odigrale su Turkinje i Srpkinje u Ankari. Otvorila je Bojičić meč svojim pogotkom, ali su domaće odmah uzvratile preko Iskit-Caliskan koja je postigla prva tri pogotka za svoju selekciju. Smenjivale su se u blagoj prednosti od jednog do dva gola, mučila se Srbija sa pronalaskom ritma u odbrani, ali je u napadu to uspela da nadoknađuje. Ipak, Turska je imala više koncentracije u završnici. Iako je Srbija vodila 15:13 u 22. minutu, domaće su do pauze uspele da postignu pet pogodaka od kojih je tri bilo delo Hosgor, dok su Srpkinje upisale samo dva i tako na odmor otišle sa zaostatkom.



U drugom poluvremenu ponovo je viđena ujednačena igra, a odbranjeni penal Kubine Moli dao je vetar u leđa srpskoj selekciji koja je jurila zaostatak. Fantastičnim pogotcima Dunje Radević vraćale su se Srpkinje u meč, a dva minuta pre kraja 17-godišnja srpska reprezentativka najpre je pogodila za izjednačenje a potom i za vođstvo 28:27. Iako su izabranice selektora Bregara 20-ak sekundi do poslednjeg sudijskog zvižduka imale napad, nisu uspele da zatresu mrežu Turske i uzmu ceo plen.



Iako nije bio zadovoljan rezultatom, selektor Srbije istakao je pozitivne segmente u radu sa podmlađenim timom.



“Ne mogu da budem zadovoljan. Turska je jako ušla u utakmicu, mi smo na startu imali nekih problema, ali smo vremenom uspeli da sredimo odbranu. Posložili smo i napad, ali su odbrana kao i tranzicija definitivno segmenti na kom ćemo morati mnogo više da radimo. Raduje me ipak što smo sa ovako neiskusnom ekipom ostali neporaženi. Najpozitivniji utisak je da smo dobili i neke igračice za budućnost, to je svakako Dunja Radević koja je u najkritičnijim momentima utakmice postigla izuzetno važne golove. Jako smo mladi, ali me baš raduje što ćemo posle ove nedelje imati i turnir u Španiji da se uigramo za šampionat sveta. Drugi deo kvalifikacija ćemo već biti znatno iskusniji te verujem da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo”, jasan je bio gospodin Uroš Bregar.

Kapitenka Srbije istakla je da je zadovoljna čitavom nedeljom i učinkom tokom ove nedelje. 



Dobra EHF nedelja iza nas, jedna pobeda i jedan remi. Nismo sjajno igrale danas, ali sam ponosna na sve devojke, naročito mlađe igračice kojima su ovo bili prvi veliki izazovi na seniorskoj sceni. Nadam se da će ovo biti dobra lekcija za budućnost, a naročito za naredni susret sa Turskom. Radićemo na tome da poboljšamo sve segmente svoje igre, da se uigramo za Svetsko prvenstvo. Mlada smo ekipa i verujem da ćemo kroz ovakve utakmice rasti i uigravati se za velike izazove u budunosti”, zaključila je Sanja Radosavljević.

Upravo jedna od debitantkinja zahvalna je na novim iskustvima i lekcijama.

Dobra utakmica iza nas, čestitam devojkama na osvojenom bodu. Zaista važan bod u gostima. Dobra je bila cela nedelja, naročito za nas mlađe koje smo prvi put u seniorskom sastavu. Stekle smo nova iskustva, osetile kako je igrati na najvišem nivou, pa i naučile neke lekcije. Imale smo svoje šanse za pobedu, nažalost ih nismo iskoristile, ali je ovo pravi uvod za ono što nas očekuje, a to je Svetsko prvenstvo”, rekla je Emilija Lazić.