XS
SM
MD
LG
02.02.2013 A. Daišević

Prijateljska utakmica: Sloga – Metalac (GM) 0:1

Sasvim dobra proba za dva prvoligaša po teškom terenu u Kovačima kod Kraljeva. Domaći su u prvih 45 minuta zaigrali sa petoricom fudbalera koji su došli na probu, uz trojicu omladinaca, bilo je evidentno da taj sastav neće moći da učini nešto više. Milanovčani su bili za klasu bolji, već u 10. minutu je Krpić pogodio prečku gola Lazara Tatića, a tri minuta kasnije Metalac je poveo. Poslednja akvizicija gostiju u ovom prelaznom roku Milan Vignjević, koji je u ovom meču bio najzapažnija figura, sjajno je izveo skraćeni korner, naspretno je reagovala Slogina "devetka" Ćuković i matirao svog vratara. Ispostavilo se da je taj autogol i odlučio pobednika ovog meča. U nastavku prvog poluvremena još jednom je Vignjević izmamio uzdahe prisutnih, sjajna "kifla" je bila neuhvatljiva za Sloginog omladinca na golu, ali se isprečila stativa.

Drugo poluvreme donelo je drugačiju sliku. Oba tima su bila potpuno promenjena, Sloga je zaigrala sa devetoricom, jesenas, standardnih prvotimaca i sa dva jedina pojačanja ove zime Šejićem na golu i Živanovićem na štoperskoj poziciji. Šef struke gostiju Vladica Petrović takođe je predstavio novih 11 fudbalera i ovaj deo utakmice bio je daleko zanimljiviji. Igralo se otvoreno, čvrsto, oba tima su imala svoje šanse, a bilo je primetno da su "beli" imali više loptu u posedu, ali nisu uspeli terensku inicijativu da krunišu golom za izjednačenje. Kraljevački prvoligaš je u ovom susretu nastupio bez povređenih Božovića, Trnavca i Milovanovića, a navijači "belih" su u iščekivanju najavljenih pojačanja na poziciji sredine terena i napada. Sloga u periodu koji dolazi će svake srede i nedelje igrati po jednu kontrolnu utakmicu.

Igralište: u Kovačima. Gledalaca: 200. Sudija: Darko Bogdanović (Kraljevo). Strelac: Ćuković (autogol) u 13. minutu.

SLOGA: L. Tatić, Nikolić, Drašković, Valjarević, Tatić, Gobeljić, Rovčanin, Stojanović, Krunić, Jevtić, Ćuković U drugom poluvremenu su igrali: Šejić, S. Mladenović, Miletić, Živanović, D. Mladenović, Radosavljević, Đorđević, Antonijević, Marušić, Radović, Jovanović i Vulić.

METALAC (GM): Pejović, Rodić, Ousu, Luković, Gojak, Dopuđ, Đirković, Liščević, Krpić, Živković, Vignjević U drugom poluvremenu su igrali: Matek, Panić, Stanojević, Kosić, Sedlar, Kuljanin, Pavlović, Živadinović, Mladenović, Janaćković, Langura, Kuveljić, Ružičić i Mirković.