XS
SM
MD
LG

Čukarički angažovao i Luku Subotića

Čukarički angažovao i Luku Subotića: Drago mi je da sam došao na Banovo brdo--

Posle Nemanje Ćalasana i Nenada Filipovića, Čukarički je doveo treće pojačanje za sezonu 2023/24. Radi se o 20-godišnjem štoperu Luki Subotiću, koji je došao iz Partizanove filijale Teleoptika.

- Rođen sam u Gornjem Milanovcu, a fudbal sam počeo da treniram 2012. godine. Posle tri-četiri godine u Metalcu, trener Zoran Kraljević me je doveo u Partizan. Kod njega sam bio u mlađim pionirima i pionirima, a potom sam došao kod Dragana Kecmana u kadete, put me je zatim odveo u Teleoptik, gde su mi treneri bili Albert Nađ i Miroslav Čermelj – upoznao nas je sa dosadašnjim tokom karijere Subotić, koji je potom dodao:

- Bio sam član reprezentacije Srbije u kadetima i omladincima, odatle i znam dosta mojih vršnjaka koji su sada u Čukaričkom.

Malo je nedostajalo da Luka prošle godine potpiše ugovor sa Torinom, to se praktično i dogodilo, ali minut po isteku prelaznog roka u Italiji.

- Tačno, trebalo je da pređem u Torino, ali je sva potrebna dokumentacija u Italiju stigla bukvalno jedan minut po završetku roka, pa transfer nije mogao da bude realizovan. Sa ove distance, ne žalim mnogo, na meni je da pokušam da napravim nešto u srpskom fudbalu, a Čukarički je idealna sredina za svakog mladog igrača.

Priznao je 190 santimetara visoki štoper da je odluku o prelasku na Banovo brdo doneo prilično lako.

- Kad mi je spomenuto da me Čukarički želi, bio sam presrećan, nisam mnogo razmišljao. Pričao sam po dolasku sa direktorima Vladimirom Matijaševićem i Goranom Grkinićem, poželeli su mi sreću, kazali da znaju kakav sam igrač i dečko. Imao sam odličnu dobrodošlicu, i hvala svima u klubu na tome.

Na pitanje koje su najbolje karakteristike njegove igre, Subotić je dao kratak odgovor:

- Skok i duel igra, svakako i pas. Istakao je Subotić da je pomno pratio igre Čukaričkog pretodnih, a posebno prošle sezone. - Sigurno je da ostaje žal za Kupom Srbije i drugim mesto u Super ligi, ali bila je ovo odlična sezona za Čukarički. Lično, želja mi je pre svega da budem zdrav i da igram. I da sa novim klubom izborim plasman u Evropu, ujedno da igramo ove sezone što bolje na međunarodnoj, ali i na domaćoj sceni.

Luka dobro poznaje Čukarički, za koji ističe da je njegovom tadašnjem klubu Partizanu bio veliki rival u mlađim kategorijama.

- Znali smo da se i tamo odlično radi u njihovoj školi fudbala, uvek su ti mečevi imali posebnu težinu. Igrao sam nekoliko puta i sa Drezgićem u reprezentaciji, znam i Kovačevića, takođe sam upoznat i sa kvalitetima Serafimovića. Uz nas su i iskusniji igrači, biće to sjajna konkurencija, imamo sve preduslove da nastavimo da se razvijamo.

Lukin cimer na pripremama na Divčibarama je mladi golman Dušan Begović.

- Nikad nisam video višeg golmana – nasmejao se Subotić.

Na kraju, na pitanje ko mu je fudbalski idol, Subotić je dao jasan odgovor:

- Nemanja Vidić, svi znaju kakav je igrač bio. Najbolji mogući uzor za nas koji igramo na toj poziciji.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42