XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Milica Mandić sa mladim sportistima

BEOGRAD, 28. oktobar (Info centar).- U okviru programa „Druženje sa šampionima“, olimpijsko iskustvo sa mladim sportistima koji se pripremaju za zimski Olimpijski festival mladih Evrope (EJOF) podelili su olimpijska šampionka Milica Mandić i njen trener Dragan Jović.

Mladi sportisti, koji će predstavljati Srbiju na EJOF u Brašovu (Rumunija), od 17. do 22. februara iduće godine bili su na zajedničkim pripremama u Boegradu, a uz redovne treninge, prošli su sve neophodne zdravstvene preglede i psihološka testiranja u Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta. Bile su organizovane i kulturne i obrazovne radionice, predavanja, ali i druženja. Učili su o olimpizmu, olimpijskim vrednostima i istoriji olimpijskog pokreta u svetu i kod nas.

- Veoma mi je drago što sam imala priliku da iskustvo podelim sa sportistima koje tek čekaju velika takmičenja. Rekla sam im da moraju da veruju u sebe i uspeh, jer bez toga ne postoji šansa da dođu od ostvarenja cilja - rekla je Milica Mandić.

Od desetoro sportista koji su bili na ovim pripremama, Strahinja Stanišić, Marko Stevović, Vanja Starčević, Viktor Raković (alpsko smučanje), Luka Radivojević (smučanje na dasci), Dženis Avdić, Ajla Džeković, Sara Lučić (biatlon), Alen Mahmutović i Mirsad Pejčinović (nordijsko trčanje), u Brašovu će Srbiju predstavljati šestoro koji ispune kriterijume Olimpijskog komiteta Srbije. Strahinja Stanišić i Dženis Avdić već iza sebe imaju iskustvo sa prvog EJOF u Insbruku 2012.

Predsednik Sportske komisije OKS Nikola Kuljača rekao je:

- Želeli smo da ih okupimo na jednom mestu, da se upoznaju i osete kao tim, pre nego što krenu na takmičenje. Nešto slično OKS je prvi put radio pred prve Olimpijske igre mladih u Singapuru 2010. i to se pokazalo kao sjajno iskustvo. Čitav pojekat OKS za Singpur odlično je ocenjen od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i kao studija nalazi se u Istraživačkom centru MOK.