XS
SM
MD
LG

Tekvondo: Gladovićeva nije prošla repesaž, Fejzić ispao u četvrtfinalu

LONDON 9. avgust. (Info centar).- Damir Fejzić je pobedio u prvom kolu tekvondo olimpijskog turnira u Londonu u kategoriji do 68 kg Pitera Lopeza Santosa iz Perua sa 5:3 i plasirao se u četvrtfinale.

U četvrtfinalu je izgubio od Martina Stanpera iz Velike Britanije sa 8:3. Postojala je nada da Stanper plasmanom u finale “povuče” srpskog tekvondoku u repesaž, ali je Britanac izgubio od Turčina Tezegula sa 9:6 u polufinalu ta šansa je propala.

Dragana Gladović nije prošla prvo kolo u kategoriji do 57 kg. Ubedljivo je poražena sa 15:1 od britanske takmičarke Džejde Džons, pobednice letnjih Olimpijskih igara mladih u Sigapuru 2011, srebrne sa SP 2011. koja ima i dve bronze sa seniorskog EŠ. U prvoj rundi je bilo 1:1, u ostale dve Britanka je dominirala 6:0 i 8:0.

Međutim, domaća takmičarka je prošla u finale pobedama protiv Japanke Hamada sa 13:3 i Teng sa Tajvana 10:6 i “povukla” je Gladovićevu u repsaž. Na žalost, srpska takmičarka naišla je na veoma raspoloženu Japanku Maju Hamadu i uzgubila ubedljivo 15:2 (6:1, 6:1, 3:0). Meč je prekinut u trećoj rundi posle treće opomene srpskoj reprezentativki.

Treća srpska predstavnica u tekvondou Milica Mandić (kategorija preko 67 kg) koja je sedmi nosilac počinje takmičenje 11. avgusta protiv Telitige Krouili iz Samoe.

U kategoriji do 68 kg za muškarce slavio je Turčin Servet Tazegul koji ima bronzu iz Pekinga savladavši u finalu sa 6:5 Mohameta Bagheri Motameda (Iran) svetskog šampiona 2009. Bronze su osvojili Terens Dženings (SAD) pobedom protiv Diogo Silve (Brazil) 8:5 i Romulah Nikpah (Avganistan) koji je sa 5:3 savladao Martina Stanpera (V. Britanija).

Britanka Džejda Džons je osvojila zlato u kategoriji do 57 kg pobedivši u finalu dvostruku šampionku sveta Ju Žuo Hou (Kina) sa 6:4. Bronzama su se okitile Marlen Hernois iz Holandije koja je bila bolja od Maju Hamadu (Japan) 12:8 i Li Čeng Tseng (Tajvan) koja je savladala Suvi Mikonen iz Finske 14:2.