XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Zekavica 118. u vožnji na hronometar na trci „Tur of Gila“ u SAD

Jovan Zekavica, srpski biciklista, član američke profi ekipe za vozače do 23 godine „BMC Hinkepi sportska oprema“ plasirao se na 118. mesto u trećoj etapi, vožnji na hronometar, trke „Tur of Gila“ u SAD u kategoriji 2.2 za bodove u Amerika turu sa 5,09 minuta zaostatka za pobednikom Evanom Hafmanom (SAD, Kalifornija Džajant).

Na stazi od 26,6 km, Hafman je zabeležio vreme 34,23 minuta i za tri sekunde bio bolji od lidera trke Rorija Saterlenda (Australija, Junajtid Heltker), dok je Amerikanac Džo Dombrovski (Bontražer Lajfstrong) bio treći sa 18 sekudni slabijim vremenom.

Zekavica, koji je ponikao u čačanskom Borcu a prošle godine je iz Partizana otišao u SAD, u generalnom plasmanu zauzima 92. mesto u konkurenciji 137 vozača, sa 11,06 minuta slabijim vremenom od lidera Saterlenda. Jovan Zekavica je 36. u rangiranju mladih biciklista gde je najbolji Dombrovski.

Saterelend na prvoj poziciji u generalnom plasmanu ima vreme 7:24,34 časova, Dombrovski je drugi sa 26 sekudni zaostatka, Španac Francisko Mansebo je treći sa 1,28 minuta slabijim vremenom. Trka ima ukupno pet etapa.