XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: U Lonatu petorica srpskih strelaca na Svetskom kupu

Na Svetskom kupu u gađanju glinenih golubova u Lonatu u Italiji od 3. do 8. maja učestvovaće u disciplini trap i skit petoro srpskih reprezentativaca.

- Suočeni smo sa velikom besparicom i nismo mogli da za sve naše reprezentativce finasiramo učešće na ovom Svetskom kupu, pa su neki sami platili odlazak i boravak– kaže predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Milan Šotra.- Isto će biti i za Prvenstvo Evrope u Larnaki na Kipru od 17. do 26. maja, deo reprezentativaca sami će finansirati učešće. Upravo zbog visokih troškova nismo učestvovali na predolimpijskom turniru za Sveski kup u Londonu, tako da nam je Lonato prvi izlazak na veliku svetsku pozornicu ove sezone.

O trošku saveza u Lonato su otputovali talentovani junior Grofa iz Kališta kod Požarevca Nemanja Smiljanić koji će gađati trap u seniorskoj konkurnciji i selektor Dejan Mihajlović. O svom trošku učestvovaće seniori Marko Ilić i Zoran Radisavljević (Grof) u disciplni trap, kao i dva seniora u skitu Jovan Amanović u Goran Stojadinović (Novi Sad).

Takmičenja u trapu počinju 4. maja i finale je u petak 5. maja. U skitu, prvi hici su su nedelju 6. maja i finale je u ponedeljak 7. maja.

Za Evropsko prvenstvo prijavljena su, o trošku saveza, dva juniora Nemanja Smiljanić (Grof) i Zoran Jakšić iz Jedinstva trap (Stara Pozova), a sami će finansirati učešće na EŠ na Kipru Marko Ilić u trapu i dvojica seniora u skitu Jovan Amanović i Goran Stojadinović.

Prošle godine na Prvenstvu Evrope u Beogradu Nemanja Smiljanić je zauzeo sjajno 13. mesto u juniorskoj konkurenciji, a na Šampionatu sveta takođe u Beogradu plasirao se na 23. mesto dok je Jakšić bio 58.