XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Srbi u peščanoj oluji!

Srpske strelce dočekalo je u Kuvajtu loše vreme i prva tri dana nisu mogli da treniraju normalno jer je počela peščana oluja! Zorana Arunović ovako opisuje događaj:

- Ceo grad se odjednom našao u oblaku peska i prašine. Ličilo je na gustu maglu. Uši, oči, kosaa, odeća… sve je bilo puno peska. Bobana Veličković, Jasna Šekarić i ja smo se zbog toga orjentisale na treninge vazdušnim pištoljem. Strelište je izvanredno, Jansa ga je uporedila sa najboljim olimpijskim. Deo za MK pištolj još nije do kraja montiran ali je i on veoma lep. Mom treneru i sestri Jeleni bio je rođendan neposredno po dolasku i dobila je i slavljeničku tortu. Atmosfera je odlična, vesela i naporne treninge od 9 do 12,30 svakog dana dobro podnosimo.

Trenutno u pripremnom kampu su i troje strelaca iz Slovenije, kao i selekcije Omana i Libije, ali se očekuje dolazak još desetak zemalja na turnir “Velika nagrada Njegovog veličanstva emira od Kuvajta” koji će se ujedno računati i za Prvenstvo Arabije. Interesantan podatak izneo je trener kuvajtske reprezentacije Srećko Pejović, koji sa Ivicom Atlagom vodi program za vazdušno i malokalibarsko oružje za strelce ove zemlje:

- Na “Velikoj nagradi” ne gađaju se finala, dok se na “Šampionatu Arabije” gađa i plej of. Planirane su i novčane nagrade, sam još nisu saopšteni iznosi. Više detalja čućemo na tehničkom sastanku 20. marta. Našu reprezentaciju očekuje i prijem u Ambasadi Srbije . Jedan trening MK oružjem smo prekinuli zbog peščane oluje, ali meteorolozi najvaljuju za početak takmičenja 21. marta bolje vreme. Damir Mikec sa suprugom Melisom ostaće neko vreme u Kuvajtu na pripremama posle ovog takmičenja.

V.d. selektora Goran Maksimović, kome u Kuvajtu pomažu i lični treneri olimpijaca Jelena Arunović, Dragan Donević, Boban Marković i Aleksandar Zlatić, kaže:

- Protiv prirode ne možemo da se borimo, ali smo prezadovoljni uslovima i nadam se da će svima ove pripreme koristiti. Biće i dobra konkurencija i ovo takmičenje će nam izuzetno pomoći pred završni deo rada do predolimpijskog turnira u Londonu od 17. do 29. aprila.

Olimpijski komitet Srbije, kako je obavestio generalani sekrtar SSS Nenad Petković, je finansirao i odlazak Jasne Šekarić na ovaj turnir, tako da ćemo na takmičenju imati troje predstavnica u disciplini vazdušni pištolj. MK pištolj za dame nije na programu, ali će srpske takmičarke intenzivno trenirati ovim oružjem.

Na listi učesnika iz Sbrije su Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Nemanja Mirosavljev (svi puška) i Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić i Damir Mikec (svi pištolj). Dimitrije Grgić je zbog porodičnih obaveza ostao u Beogradu.

Raspored takmičenja . 21. mart: vazdušna puška – muškarci, MK pištolj – muškarci.

22. mart: vazdušna puška – žene, MK puška 60 metaka ležeći – muškarci.

23. mart: vazdušni pištolj – žene, MK puka trostav 3 puta 20 metaka _ ćžene,.

24. mart: vazdušni pištolj – muškarci, MK puška, trostav 3 puta 40 metaka – muškarci.

25. mart: MK puška 60 metaka ležeći – žene.