XS
SM
MD
LG

FISA zadovoljana pripremama za veslački dogadjaj decenije u Srbiji

Pre desetak dana u poseti Veslačkog saveza Srbije (VSS) bili su predstavnici Svetske veslačke federacije (FISA) koji su izvršili finalnu tehničku ispekciju pred Svetski kup koji će prvi put u istoriji održati u našoj zemlji i na kojem se očekuje učešće preko 1.000 veslača iz svih zemalja sveta. Nakon trodnevnih detaljnih „pregleda“ i sastanaka konstatovano je da pripreme za veslački događaj decenije u Srbiji, od 4. do 6. maja na Savskom jezeru na Adi Ciganliji, idu željenim smerom i da će VSS i naša zemlja biti potpuno spremni za ovo izuzetno važno takmičenje u olimpijskoj godini.

Ispred FISA u Beogradu su boravili Bugarka Svetla Otetova, tehnički direktor FISA, i Južnoafrikanac Kolin Orzmon, kordinator za organizaciju takmičenja, kao i predstavnik „Swiss timing“, zvaničnog merioca vremena na svim veslačkim takmičenjima pod kampom FISA.
– Iako je u trenutku inspekcije u Beogradu, ali i u celoj Srbiji, bio pravi kijamet to nas nije omelo da odradimo sve planirano. Na trodnevnim brojnim konstruktivnim sastancima pretresli smo sve detalje vezane za tehničku organizaciju Svetskog kupa i jedinstven je zaključak da sve teče po planu. Izuzetno ozbiljno i na vreme smo krenuli u ceo ovaj projekat tako da nismo dozvolili da nas bilo šta neprijatno iznenadi. Sve u svemu ljudi iz Svetske veslačke federacije su iz Srbije otišli zadovoljni i drago nam je zbog toga. U četvrtak i petak, 23. i 24. februara, imamo novu inspekciju s kojom ćemo pretresti sve detalje oko marketingu. Pored Endija Kupera, direktora marketinga FISA, ovim sastancima će prisustvovati i direktor sprskog ogranka „Samsunga“, glavnog sponzora svetskih kupova – kazao je generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović.