XS
SM
MD
LG

"Izraelci" nastavljaju pripreme u Crnoj Gori

Zbog teških vremenskih uslova u našem regionu Veslački savez Srbije je bio prinuđen da početkom februara jednu grupu veslača (Nikola Stojić, Jovan Popović, Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar, Miljan Vuković, Marko Marjanović i Nenad Beđik) pošalje u Izrael da se ne bi poremetio plan i program priprema za nastupajuću sezonu. Nakon dve nedelje treniranja u Tel Avivu u noći između nedelje i ponedeljka „izraelska“ grupa se vratila u Srbiju i već u utorak, 21. febuara 2012, putuje u Kotor gde će priključiti Milošu Tomiću, Milošu Stanojeviću, Nenadu Baboviću, Nemanji Nešiću, Dušanu Bogićeviću, Aleksandru Filipoviću, Goranu Todoroviću, Nikoli Simoviću, Vuku Matoviću, Ivi Obradović i Ivani Filipović, koji su u Crnoj Gori već 15-tak dana.
– Odlaskom u Izrael uspešno smo prebrodili problem u kojem smo se našli zbog kijameta koji je početkom februara zahvatio veći deo Evrope. Pobegli smo od hladnoće i snega a veslači koji su boravili u Tel Avivu odradili su sve što je zamislio stučni štab. Postignuta je planirana kilometraža na vodi, a odmah kada su nam vremenske prilike to dozvolile vratili smo se u zemlju i već u utorak putujemo u Crnu Goru, gde nam je kompletna oprema i gde ćemo sa grupom koja je tamo već dve nedelje završiti i poslednju nedelju februarskog ciklusa priprema – kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Ilić se posebno zahvalio Veslačkom savezu Izraela koji je izašao u susret našem Savezu i koji se potrudio da se naši veslači u Tel Avivu osećaju kao kod kuće:
– S obzirom da je kompletna naša oprema bila u Kotoru morali smo da se snađemo za čamce a Izraelci su nam ustupili njihovu opremu i tako umnogome pomogli da ne remetimo pripreme za nastupajuću, izuzetno, važnu sezonu u kojem nas, između ostalog, očekuju i Olimpijske igre u Londonu. Imali smo idealne uslove za rad i zaista još jedno veliko hvala tamošnjem Savezu. Iako još nije završen febuarski ciklus priprema već uveliko se razmišlja o martovskom. – Nakon februara ulazimo u fazu priprema kada moramo stalno da budemo na vodi i zbog toga ne smemo da rizikujemo. Stoga moramo da nađemo lokaciju gde ćemo imati maksimalne uslove za rad, a po svoj prilici martovski ciklus ćemo odraditi ili u Italiji ili u Španiji – kaže na kraju Ilić.