XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Ivana Maksimović završila prve pripreme u Izraelu

Ivana Maksimović i njen lični trener Mira Maksimović (Novi Beograd Ušće) završile su pripreme u Izraelu u Tel Avivu koje su organizovane uz pomoć Olimpijskog komiteta Srbije. - Veliko hvala OKS jer bez njih  ne bismo mogli da u ovoj fazi rada budemo na strelištu gde normalno može da se gađa i malim kalibrom i veoma sam zadovoljna trenutnom formom ovim oružjem  jer mi se čini kao da nije prestajala da radi od Prvenstva Evrope u julu u Beogradu – kaže Mira Maksimović.-  Domaćini su nam u svakom pogledu izašli u susret. Bilo je samo malo problema u početku sa metama, na vazdušnom strelištu su niske, na MK visoke ali smo se brzo adaptirali.

Mira Maksimović je imala priliku da vidi na delu, ali u trenerskoj ulozi,  jednog od najboljih strelaca svih vremena uMK puškom 60 metaka ležeći Gaj Starika, koji je na listi svetskih rekordera sa apsolutnih 600 krugova i ima pet zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane medalje sa Svetskoh kupova kao i evropsko zlato iz Beograda 2005. u ovoj disciplini:
- Starik je i selektor reprezentacije Izraela i bila mi je velika čast i zadovoljstvo da upoznam i njegovu školu. Neke stvari radimo isto što je još jedan dokaz da u trenerskom poslu ne treba izmišljati rupe na saksijama, ali sam i dosta naučila, pre svega kako izraelski strelci nameštaju ležeći stav. Doveli su ga do  savršenstva i mislim da imaju najbolju školu. Malo je korigovao i Ivanin ležeći stav, pre svega kako da postavi levi lakat i kuk.  Izvanredno uočava greške i odmah insistira da se ispravljaju. Odlično i motiviše strelce na traningu, njegova takmičarka Anat je, recimo, nekoliko puta imala u ležećem maksimalnih 200 krugova, a Sergi Rihter koji sa Ivanom gađa u Bundesligi, imao je nekoliko puta 600 i 599 krugova.

Ivana i Mira Maksimović bili su smešteni u hotelu sa odličnim uslovima, a strelište je pružalo vrhunski konfor:
- To je veliki kompleks u kome ima i terena za streličarstvo. Dosta smo radili i finala, sa obe puške, što nam je veoma koristilo.  Kada smo odlazile, došla je na pripreme reprezentacija Poljske a uskoro očekuju i selekciju Rusije. Imamo otvoren poziv za mart za našu reprezentaciju. Zahvaljujem se još jednom domaćinima iz Izraela na izuzetnom gostoprimstvu. Idemo na turnir u Zagreb ovog vikenda, potom sledi Internacionalno prvenstvo Beograda i biće to dve lepe prilike da proverimo gde smo vazdušnom puškom. Uoči Nove godine, posle trećeg Kupa SSS u Novom Sadu planiramo odlazak na visinske pripreme. Prvi i najvažniji pravi ispit šta smo i koliko uradile biće na Prvenstvu Evrope u Finskoj u februaru – smatra Mira Maksimović.