XS
SM
MD
LG
16.11.2011 Ž. Radivojević

Karate: Sofija Simović šampionka iz Deča

Iako se karateom baš tek šest godina, Sofija Simović (11) ima izuzetno bogatu „sportsku biografiju“. Kolekcija medalja posle svakog takmičenja je sve bogatija. - Karateom sam se počela baviti u KK Srem Šimanovci  od 2005. godine – „vraća film“ Sofija - Treneri su mi bili Saša Reljić i Dimitrije Vesković. Od prošle godine sam zvanično članica KK Unsu iz Batajnice. Treneri su mi Dragan i Dimitrije Vesković, kao i Marija Stakić.

Sofija je već stekla „ime i ugled“ u ovom sportu. Dok je bila u Šimanovcima pozivana je u reprezentaciju Vojvodine, a sada je u pionirskim selekcijama Beograda i Srbije.
- Mnogo medalja je osvojeno do sada, a prošla godina mi je bila posebno uspešna - nastavlja Sofija - I u ovoj godini sam imala zapaženih rezultata. Osvajala sam zlatne medalje na medjunarodnom turniru „Dunavski kup“ u Novom Sadu, kao i na „Trofeju Beograda“ i „Trofeju Zemuna“, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Na Prvenstvu Beograda, kao članica Unsu-a osvojila sam srebrnu medalju, a u pojedinačnoj konkurenciji treće mesto. Učestvovala sam na vrlo jakom medjunarodnom turniru „Zlatni pojas Čačka“, gde sam osvojila drugo mesto mesto. Srebrne medalje sam imala i na Kupu Beograda. Na državnom prvenstvu bila sam trećeplasirana. Konačno, na nedavno održanom Kupu Srbije, pripale su mi bronzane medalje,ekipno i pojedinačno.

Sofija trenutno ima braon pojas.
- Treneri kažu da ispunjavam sve uslove da narednog meseca polažem za crni pojas.
Iako četiru puta nedeljeno  putuje na relaciji Deč – Batajnica i  ima „duple treninge“, Sofija stiže da ispunjava sve obaveze. U školi, zna se – 5,00!